Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έβρος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τον υβριδικό πόλεμο -Τούρκοι διακινητές στέλνουν σωρηδόν μετανάστες

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον Έβρο αποτυπώνει ξεκάθαρα τον νέο υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Τουρκία με το μεταναστευτικό.

Το αποκλειστικό βίντεο που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είναι από τα Λάβαρα Έβρου, μια «ανάσα» από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, και είναι μια ακόμη απόδειξη του «έργου» των Τούρκων διακινητών.

Θεοδωρικάκος: 25.000 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορά μας μέσα στον Αύγουστο

Με αυτό το τρίπτυχο πολιτικής απαντά η Αθήνα στον «υβριδικό πόλεμο» της Τουρκίας -Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχθηκε μέρα-μεσημέρι, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, φαίνονται δεκάδες παράνομοι μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία να περνούν τον δρόμο, τα αυτοκίνητα να σταματούν για να μην τραυματίσουν κάποιον και η ομάδα μεταναστών να χάνεται στα βουνά.

Χθες, το ΚΥΣΕΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, την τοποθέτηση άλλων 250 συνοριοφυλάκων μέσα στον χειμώνα και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης του ποταμού Έβρου, όπως, π.χ., με θερμικές κάμερες.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, περίπου 25.000 παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορά μας μόνο τον Αύγουστο.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. «Είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά προχωρά σε συστηματική, μεθοδική και σύνθετη εργαλειοποίηση αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν φύγει από τις χώρες τους» τόνισε.


Πηγή