Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Έκδοση 5ετούς ομολόγου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κίνηση που αναμενόταν και σήμερα θεωρείτο από το πρωί θέμα ωρών.

Η αγορά δείχνει έτοιμη για την πρώτη έξοδο της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων, κι ενώ η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από Σκόπια και Αθήνα ερμηνεύεται από τους επενδυτές ως κίνηση που ενισχύει την πολιτική σταθερότητα και περιορίζει την αβεβαιότητα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094545114-0’); });

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων κινείται σήμερα σε χαμηλό επίπεδο τετραμήνου, στο 4,07%.

«Γενικά, η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό απόθεμα ρευστότητας, αλλά είναι πάντα καλό νέο, αν ένας εκδότης όπως η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει στην αγορά» δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής επιτοκίων της DZ Bank Ντάνιελ Λεντς, αναφερόμενος στη τελευταία συμφωνία βοήθειας της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, που σημαίνει ότι η χώρα δεν βρίσκεται υπό πίεση να αντλήσει κεφάλαια στο άμεσο μέλλον. «Όλοι είναι ακόμη ανήσυχοι για τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία της Ελλάδας, αλλά μία νέα συμφωνία τώρα θα έδειχνε ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά για τη μελλοντική εξέλιξη» πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή