Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Έκθεση βόμβα του υπουργού Ναυτικών των ΗΠΑ: Καθηλωμένο το 53% των μαχητικών του

Παραπάνω από τη μισή δύναμη αεροπλάνων F/A-18 Super Hornet του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είναι καθηλωμένα, κυρίως λόγω έλλειψης χρημάτων για να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει συντήρησή τους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Daily Sabah, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως το 15% των υποδομών τους χρειάζεται αντικατάσταση, κατεδάφιση ή επισκευή.

Συνολικά το 53% των μαχητικών του Ναυτικού δεν είναι ικανά για πτήση. Στον αριθμό συμπεριλαμβάνονται 1700 ελικόπτερα, μεταγωγικά και περιπολικά και βέβαια μαχητικά αεροπλάνα.

Αυτή η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο της διοίκησης Τραμπ να αυξήσει τον αριθμό των πολεμικών πλοίων από 308 σε 350. Επιπλέον ο Αρχηγός Ναυτικών επιχειρήσεων ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον καλεί για στόλο 155 πλοίων.

Ο υπουργός Ναυτικού Ρέι Μάμπους ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του απολογισμού τον Δεκέμβριο του 2016, στην ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού γράφοντας: «Για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την Αμερική και να προασπίσουμε τα στρατηγικά μας συμφέροντα στον κόσμο ενώ συνεχίζουμε να μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας και να αντιμετωπίζουμε την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας και της Ρωσίας, το Ναυτικό μας πρέπει να μεγαλώσει».

Ο στόχος πιθανότατα θα είναι δύσκολος δεδομένου του μειούμενου αμυντικού προϋπολογισμού που άφησε η διακυβέρνηση Ομπάμα.


Πηγή