Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Έκκληση για ηρεμία κάνει η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης μετά τον νεκρό 22χρονο

Ο θάνατος ενός 22χρονου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, έβαλε ξανά «φιτίλι» στην ούτως ή άλλως… εύφλεκτη γαλλική κοινωνία, με επεισόδια να ξεσπούν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Ναντ, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για το συμβάν.

Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση έκανε σήμερα έκκληση για ηρεμία, η οποία ήρθε από τα χείλη της υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας, Νικόλ Μπελουμπέ. «Κάνω έκκληση για απόλυτη ηρεμία καθώς θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς το κράτος δικαίου», δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες Τρίτη περί τις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας), κατά τη διάρκεια του ελέγχου ενός αυτοκινήτου που φερόταν να παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Αστυνομίας, Ζαν-Κριστόφ Μπερτράντ, ο οδηγός δεν υπάκουσε στην εντολή των αστυνομικών να βγει από το όχημα και τραυμάτισε ελαφρά στο γόνατο, στην προσπάθειά του να ελιχθεί, τον έναν από τους αστυνομικούς.

Η είδηση του θανάτου του νεαρού κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα στην πόλη και πυροδότησε εκτεταμένα επεισόδια σε τρεις συνοικίες της Νάντ.

Νεαροί πέταξαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών, αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν και τμήμα ενός εμπορικού κέντρου παραδόθηκε στις φλόγες. Τα επεισόδια τερματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί μετά την αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων.

Δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην Αστυνομία. Για την αντιμετώπιση των ταραχών κινητοποιήθηκαν περίπου 200 αστυνομικοί, διευκρίνισαν οι Αρχές, οι οποίες ερευνούν τις ενέργειες του αστυνομικού και το αν έκρινε ορθά να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

localStorage.clear();


Πηγή