Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Έκλεψαν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα γιατί το password ήταν για κλάματα

Κάποιος δεν πρόσεχε όταν μιλούσαμε για το πώς να φτιάξετε ένα δυνατό password και να το θυμάστε.

Ένας πάροχος εξοπλιστικών προμηθειών της Αδελαΐδας δηλαδή, ο οποίος είχε στην κατοχή του απόρρητες πληροφορίες για τα νέα μαχητικά της Αυστραλίας και αρκετά πολεμικά πλοία, αν και δεν σκέφτηκε να βρει έναν καλύτερο κωδικό προστασίας για όλα αυτά.

Η έρευνα του αυστραλιανού στρατού βρήκε ότι ο πάροχος δεν είχε αλλάξει τα αρχικά passwords, τα οποία ήταν τα ίδια με τα οποία μπορούσε ο καθένας να μπει στη σελίδα του: «guest» δηλαδή για το username και «admin» για τον μυστικό κωδικό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο χάκερ είχε πανεύκολο έργο εδώ και υπέκλεψε χωρίς να χύσει στάλα ιδρώτα 30 gigabytes δεδομένων για το μαχητικό F-35, το αεροσκάφος C130 και το κατασκοπευτικό P-8 Poseidon.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας προσπάθησε να υποβαθμίσει την υποκλοπή, λέγοντας πως δεν ήταν ακριβώς στρατιωτικά απόρρητες οι πληροφορίες, παρά εμπορικά απόρρητες.

owtnei3

Ακόμα πιο τραγικό είναι ίσως το γεγονός πως ο χάκερ μπαινόβγανε στο σύστημα από τον Ιούνιο του 2016, αποκτώντας δεδομένα για κάθε πειραματικό σκάφος του αυστραλιανού στρατού…

localStorage.clear();


Πηγή