Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Έκρηξη σε κάδο ανακύκλωσης έστειλε υπάλληλο του δήμου Σητείας στο νοσοκομείο

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη Σητεία, όταν εξερράγη μηχανισμός με αέριο άγνωστης προέλευσης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας του δήμου.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μέσω της ανακοίνωσης του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Νίκου Κοζυράκη. Οι δύο εργάτες τραυματίστηκαν, όταν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και την περισυλλογή των απορριμμάτων, εξερράγη μηχανισμός που περιείχε αέριο άγνωστης προέλευσης με αποτέλεσμα να εμφανιστούν αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας να οδηγηθεί, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κοζυράκη:

«Δυστυχώς εκτός από εκείνους τους συμπολίτες μας που αδιαφορούν για την καθαρότητα του Δήμου, που αφήνουν όπου τους βολεύει τα απορρίμματα τους, που δημιουργούν μικρές χωματερές, που αφήνουν σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους αλλά και που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος για σωστή ανακύκλωση, έχουμε και εκείνους τους ασυνείδητους και επικινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία ακόμα και για την ζωή των εργαζομένων και των πολιτών.

Μέσα σε κάδο ανακύκλωσης τοποθέτησαν φιάλη με αγνώστου ταυτότητας αέριο επιμελώς καλυμμένη με ανακυκλώσιμα με αποτέλεσμα κατά την αποκομιδή να γίνει μικρή έκρηξη συνοδευομένη από αέρια τα οποία εισέπνευσαν οι δυο εργαζόμενοι με συνέπεια να παρουσιάσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Ο ένας νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο και ο άλλος με λιγότερα προβλήματα στο σπίτι του.

Το θέμα της απαράδεκτης και ύποπτα επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής. Είναι υπόθεση όλων μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Καμία πλέον δικαιολογία, καμία πλέον ανοχή».

localStorage.clear();


Πηγή