Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Έλον Μασκ: Η κυβέρνηση της Τουρκίας θα ξεμπλοκάρει «σύντομα» το Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η εταιρεία ενημερώθηκε από την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι θα ενεργοποιηθεί εκ νέου «σύντομα» η πλήρης πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στη χώρα.

Το Netblocks, το οποίο παρακολουθεί τη συνδεσιμότητα σε όλο τον κόσμο είχε πει νωρίτερα την Τετάρτη ότι η πρόσβαση στο Twitter είχε περιοριστεί δύο ημέρες μετά από έναν μεγάλο σεισμό που σκότωσε χιλιάδες στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία- σε μια κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης που πυροδότησε οργή στη χώρα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

«Το Twitter ενημερώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση ότι η πρόσβαση θα επανενεργοποιηθεί σύντομα», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα. Το Netblocks ανέφερε νωρίτερα ότι, «Τα δεδομένα δικτύου σε πραγματικό χρόνο δείχνουν ότι το Twitter έχει περιοριστεί στην Τουρκία, ότι εφαρμόζεται φιλτράρισμα σε μεγάλους παρόχους διαδικτύου και όλα αυτά καθώς το κοινό βασίζεται στην υπηρεσία μετά από μια σειρά θανατηφόρων σεισμών».

Σάλος στην Τουρκία: Μπλόκαραν το Twitter εν μέσω της επιχείρησης διάσωσης, κύμα αντιδράσεων από τους πολίτες

Η Τουρκία απέρριψε την προσφορά του Μασκ να στείλει το Starlink μετά τον φονικό σεισμό

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο. Τούρκοι πολίτες χρησιμοποιούν το Twitter μετά τον σεισμό για να δημοσιεύσουν πληροφορίες για αγαπημένα τους πρόσωπα που είναι εγκλωβισμένα, ή δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζι τους, να αναρτήσουν αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων στην περιοχή και να συνδράμουν στον συντονισμό για παροχή βοήθειας.


Πηγή