Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

«Ένας χαμός, ελικόπτερα πάνω από την πόλη, έχουν κλείσει δρόμοι»

Ένα φορτηγό έσπειρε το θάνατο στο κέντρο της Στοκχόλμης όταν έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος, αφήνοντας πίσω χάος και φόβο. Αυτές τις συνθήκες περιέγραψε ο Νίκος Ράλλης, κάτοικος της πόλης, στην ΕΡΤ.

«Επικρατεί φόβος όπως είναι λογικό. Ένας χαμός, ελικόπτερα πετάνε πάνω από την πόλη, έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι ενώ ούτε το μετρό λειτουργεί», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Ράλλη.

Συνεχίζοντας έδωσε πληροφορίες για το που βρίσκεται ακριβώς το σημείο της επίθεσης. «Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος είναι στην ουσία η αρτηρία που οδηγεί στον πιο κεντρικό σταθμό μετρό της πόλης. Είναι σα να λέμε το δικό μας Σύνταγμα». «Κάποιος έχει συλληφθεί όπως ανακοίνωσαν τα ΜΜΕ σε έναν δρόμο που λέγεται Ούλοφ Πάλμε, ο οποίος δρόμος είναι 4 με 5 στενά πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης», σχολίασε ο Έλληνας κάτοικος ενώ ανέφερε πως έχει δημοσιευθεί μία φωτογραφία του ανθρώπου που κρατείται.

«Έχουν πέσει και πυροβολισμοί σε έναν δρόμο λίγο πιο μακριά. Η απόσταση είναι 7-8 λεπτά με τα πόδια», ανέφερε ο κ. Ράλλης και στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν οι πυροβολισμοί ακολούθησαν της πρόσκρουσης του φορτηγού στο κατάστημα απάντησε πως ναι. Επίσης ο κ. Ράλλης επιβεβαίωσε πως όλα τα ΜΜΕ της Σουηδίας μετέδωσαν πως ο οδηγός που είχε κλέψει το φορτηγό και έσπειρε το θάνατο φορούσε κουκούλα.

Τέλος σχολίασε πως ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη χώρα, θα φτάσει τους 5.


Πηγή