Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ένταση στη Ρόδο: Οδηγοί ταξί έσπασαν αυτοκίνητα της Uber -Αναποδογύρισαν οχήματα [εικόνες]

Εντάσεις σημειώνονται στη Ρόδο ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ταξί και επαγγελματίες της Uber, λίγες μέρες αφότου έγινε διαθέσιμη εκεί η δημοφιλής υπηρεσία για τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dimokratiki.gr, οδηγός στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί και να παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ακολούθως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Xθες οδηγήθηκαν στην αστυνομία άλλοι δύο οδηγοί της πολυεθνικής εταιρείας που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα. Συγκεκριμένα, φέρονται να χρέωναν 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόση Καστανίδη, το ύψος του ελάχιστου προβλεπόμενου/νόμιμου κόμιστρου της Uber ανέρχεται στα 36 ευρώ.

Φθορές σε οχήματα, στην οδό Ηλία Βενέζη, στη Ρόδο
Φθορές σε οχήματα, στην οδό Ηλία Βενέζη, στη Ρόδο / Φωτογραφία: dimokratiki.gr

Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς η εταιρεία ενημέρωσε τις αρχές ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ηλία Βενέζη.

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο

Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να αποτρέψουν την παραμονή της UBER στη Ρόδο, η οποία όπως σημειώνουν, «θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό, όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας», ενώ αναφέρουν πως από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της Uber στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», είπε ο κ. Καστανίδης.

Φθορές σε οχήματα, στην οδό Ηλία Βενέζη, στη Ρόδο
Φθορές σε οχήματα, στην οδό Ηλία Βενέζη, στη Ρόδο / Φωτογραφία: dimokratiki.gr

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από την 25η Απριλίου, ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στη Μύκονο από το 2022, στη Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014. Μέσω της εφαρμογής Uber, οι πολίτες και οι τουρίστες έχουν πλέον μια επιπλέον επιλογή μετακίνησης.

Φθορές σε οχήματα, στην οδό Ηλία Βενέζη, στη Ρόδο
Φθορές σε οχήματα, στην οδό Ηλία Βενέζη, στη Ρόδο / Φωτογραφία: dimokratiki.gr

Παρόλα αυτά, οι εντάσεις αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις για να προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου τους.


Πηγή