Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Ένωση Κεντρώων

Επιφύλαξη επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε η ειδική αγορήτρια Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου της Ένωσης Κεντρώων και δήλωσε τη διαφωνία της για βασικές ρυθμίσεις, όπως είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, και για την απονομή της Δικαιοσύνης. Ζήτησε δε βελτιώσεις σε άλλες, όπως ο Πτωχευτικός Κώδικας.

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι καταθέτει ως επείγοντα τόσο σοβαρά νομοσχέδια χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, είπε πως «άκρως σοβαρά θέματα, τα αντιμετωπίζει επιδερμικά».

Η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε συγκεκριμένα πως απαιτείται να καθοριστούν χρονοδιαγράμματα για την απονομή της Δικαιοσύνης και ειδικώς επί θεμάτων πτώχευσης, ενώ χαρακτήρισε «ύποπτη» διάταξη για αναζήτηση ευθυνών στα ΔΣ των εταιρειών που πτώχευσαν. Παράλληλα ζήτησε να ενισχυθούν οι δομές της Δικαιοσύνης και δήλωσε διαφωνία με τον περιορισμό των λόγων αιτήσεως αναιρέσεως στα διοικητικά δικαστήρια.

«Διαφωνώ με τη λογική του πλαστικού χρήματος. Η κοινωνία δεν φοροδιαφεύγει γιατί δεν έχει χρήματα και -η διάταξη- δεν έρχεται για την πάταξη του μαύρου χρήματος, αλλά για να επιβληθεί τέλος στις συναλλαγές», ανέφερε. Εκτίμησε δε ότι δεν θα φέρει κανένας τα κεφάλαια από το εξωτερικό γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στο κράτος.


Πηγή