Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για την αποφυλάκιση Λιγνάδη – Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για τον… δικό του νόμο

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης, αν και καταδικάστηκε σε 12ετη κάθειρξη για 2 βιασμούς, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το εφετείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και τις οργισμένες απαντήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην πολιτική κόντρα μπήκε και ο νομικός εκπρόσωπος του Δημ. Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας.

Κούγιας κατά ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη: «Αποφυλακίζεται με νόμο που εσείς μόνο ψηφίσατε – Ζητήστε συγγνώμη»

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη: Αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν. «Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή», τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, από την πλευρά της σημείωσε ότι «ο Λιγνάδης είναι βιαστής με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης είναι βιαστής ανηλίκων με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα χρόνων για βιασμό δύο ανηλίκων. Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή προσκρούει στον πυρήνα της ίδιας της δικαστικής απόφασης. Προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πάντως ο Λιγνάδης είναι βιαστής».

Οργισμένη αντίδραση Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αντέδρασε και με μια οργισμένη ανακοίνωση ανέφερε ότι «μια δικαστική απόφαση γίνεται αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης».

Ελεύθερος με αναστολή ως το Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλακή

Ένοχος για 2 βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης -Αθώος για τους άλλους δύο

«Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού», ανέφερε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας, στη δήλωσή του ο υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «αρχικά με ανακοίνωση της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού!».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου τονίζει: «Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

Κούγιας: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από τα πολιτικά παιχνίδια

Τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάλεσε τα κόμματα ανεξαρτήτως χρώματος να «αφήσουν τη Δικαιοσύνη έξω από τα πολιτικά παιχνίδια τους» και κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις που εξέδωσε σχετικά με την απόφαση της αποφυλάκισης, θυμίζοντας όμως ότι αυτή βασίζεται σε… δικό του νόμο!

Πρόκειται, όπως αναφέρει, «για το άρθρο 497 παράγραφος 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τον οποίο μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε», βάσει του οποίου ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το εφετείο.

Ο Αλέξης Κούγιας επίσης στην ανακοίνωση τα βάζει με τους ενόρκους, τα ΜΜΕ, θυμίζει ότι έχουν περάσει επτά χρόνια από το τελευταίο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης του, ενώ καταλήγει ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τους δικαστές.


Πηγή