Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έξαλλοι οι μουσουλμάνοι στο Παρίσι με αφίσα του Μπόρατ – Newsbeast


Ο χαρακτήρας του Μπόρατ από την στιγμή της δημιουργίας του είναι ενοχλητικός. Από τις ανεκδιήγητες εμφανίσεις μέχρι τα καυστικά λεγόμενά του. Ο κινηματογραφικός χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις και στις ΗΠΑ λίγο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξόργισε τους μουσουλμάνους του Παρισιού. Για να είμαστε ακριβείς μία αφίσα του Μπόρατ

Όπως αναφέρει η New York Post, αφίσα που εντόπισαν σε λεωφορεία στο Παρίσι και στην οποία ο Μπόρατ εμφανίζεται με το χαρακτηριστικό μαγιό του αλλά και με ένα δαχτυλίδι στο οποίο ήταν χαραγμένη η λέξη «Αλλάχ» στα Αραβικά προκάλεσε οργή στην μουσουλμανική κοινότητα.

Όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι μουσουλμάνοι η αφίσα αυτή προσβάλει το Ισλάμ. Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και αρκετοί οδηγοί λεωφορείων που ζήτησαν από τους υπευθύνους να απομακρυνθεί η επίμαχη αφίσα.

Ένας οδηγός απείλησε, μάλιστα, να σκίσει την αφίσα χαρακτηρίζοντας αδιανόητο ότι δόθηκε το «πράσινο φως» να μπει η εικόνα αυτή στα λεωφορεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την Le Parisien η εταιρεία RATP που διαχειρίζεται το βασικό δίκτυο στο Παρίσι απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν πρόκειται να κατεβάσει την αφίσα.

Αντίθετα η εταιρεία TICE που χειρίζεται λεωφορεία που κινούνται σε γειτονιές με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο αποφάσισε να αφαιρέσει την αφίσα, όπως γράφουν οι The Times.


Πηγή