Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έξαλλος ο Τραμπ για τη διαγραφή λογαριασμών follower του από το Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτυρήθηκε σήμερα για τη διαγραφή, σύμφωνα με τον ίδιο, από το Twitter των λογαριασμών ορισμένων εκ των follower του, επικρίνοντας τις προσπάθειες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να εξαλείψει τους ψεύτικους ή κακόβουλους λογαριασμούς.

Ο μεγιστάνας, που έχει περίπου 55 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, επανέλαβε την κριτική που ασκεί συχνά σε βάρος εταιρειών του Διαδικτύου τις οποίες κατηγορεί ότι μεροληπτούν χωρίς να παράσχει αποδείξεις.

«Το Twitter διέγραψε πολλά πρόσωπα από τον λογαριασμό μου και, το σημαντικότερο, φαίνεται πως έκαναν κάτι το οποίο καθιστά πολύ δυσκολότερο στους χρήστες να με ακολουθήσουν- έχουν καταστείλει την επέκταση (του λογαριασμού) σε βαθμό που είναι πλέον προφανής σε όλους. Πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζε με Πύραυλο, τώρα είναι Αερόπλοιο! Απόλυτη Μεροληψία;» ήταν το tweet που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οποιαδήποτε μείωση των follower στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν το αποτέλεσμα των πρόσφατων μέτρων που έλαβε το Twitter να διαγράψει εκατομμύρια ύποπτους λογαριασμούς αφού ο συγκεκριμένος ιστότοπος κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν σε εκστρατείες παραπληροφόρησης των ψηφοφόρων τις προεδρικές εκλογές ή σε άλλες αναμετρήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε 204.000 ή 0,4% των 53,4 εκατομμυρίων ακολούθων του τον Ιούλιο όταν το Twitter άρχισε την εκκαθάριση των υπόπτων λογαριασμών, σύμφωνα με την εταιρεία Keyhole.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου, ένας εκπρόσωπος τύπου του Twitter απάντησε: «Επικεντρωνόμαστε στην καλή υγεία των υπηρεσιών μας και αυτό περιλαμβάνει τη διαγραφή ψεύτικων λογαριασμών ως μέτρο αποφυγής κακόβουλων συμπεριφορών».

«Πολλοί δημοφιλείς λογαριασμοί είδαν τον αριθμό των follower τους να μειώνεται, όμως το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι ακόλουθοί τους είναι πραγματικοί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

localStorage.clear();


Πηγή