Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έτοιμος να βγει με αναστολή ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα

Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας αναστολής, για λόγους υγείας, της ποινής στην οποία έχει καταδικασθεί ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα. Παράλληλα, οι ανώτατοι δικαστές κάνουν αναφορά και στην δυνατότητα μετατροπής της ποινής σε κατ΄οίκον κράτηση.

Ο Ριίνα, ογδόντα έξι ετών, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, (μιας βαριάς μορφής καρδιακή πάθηση και επιθετικό όγκο στα νεφρά), τα οποία είναι ασυμβίβαστα με την παραμονή μέσα σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κατέστησε σαφές ότι «το δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο θα πρέπει να εξασφαλισθεί σε κάθε κρατούμενο». Η οριστική απόφαση για τυχόν αποφυλάκιση του Ριίνα, πάντως -βάσει και των υποδείξεων αυτών του ιταλικού Αρείου Πάγου- θα πρέπει να ληφθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο είναι εκείνο της πόλης Μπολόνια.

O Tοτό Ριίνα ήταν φυγόδικος από το 1969 και συνελήφθη από τους καραμπινιέρους, στην Σικελία, το 1993. Ως εντολοδότης σειράς δολοφονιών δικαστικών, αστυνομικών και πολιτικών έχει καταδικασθεί σε δεκαεπτά φορές σε ισόβια.

localStorage.clear();


Πηγή