Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έτσι θα καταπολεμήσουν τον καύσωνα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία έχει κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό που ψάχνει λύσεις για να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες. Λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου του 2020.

Τα τελευταία 24ωρα η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο στην πρωτεύουσα ήταν σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Πάνω από 20 νεκροί είναι ο απολογισμός του καύσωνα μέχρι στιγμής ενώ 12.000 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί με προβλήματα που παρουσίασαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε δήλωσε ότι ήδη μελετώνται λύσεις με τη συνδρομή της τεχνολογίας που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του καύσωνα .

«Τις τελευταίες ημέρες το Τόκιο και η Ιαπωνία θυμίζουν σε καθημερινή βάση σάουνα», ανέφερε η 65χρονη πολιτικός για να προσθέσει: «Για τους αθλητές, είμαι βέβαιη ότι προπονούνται και είναι σε πολύ καλή κατάσταση η υγεία τους, αλλά οι θεατές που θα βρίσκονται στην άκρη του δρόμου, δεν είναι απαραίτητο ότι αθλούνται ώστε να είναι πολύ υγιείς. Πως θα διαχειριστούμε λοιπόν αυτήν την ζέστη; Αυτός είναι ένας πυλώνας απαραίτητος για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020».

Υπάρχουν λύσεις τις οποίες ήδη επεξεργάζονται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Μια από αυτές είναι η χρησιμοποίηση ενός ειδικού προϊόντος στο οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης και της διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί για τον Μαραθώνιο, το οποίο αντανακλά τη ζέστη και τις υπεριώδεις ακτίνες με αποτέλεσμα να μειώνει τη θερμοκρασία.

«Έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες ψεκασμού δροσιάς, οι οποίες είναι στο μέγεθος νανοσωματιδίων», σημείωσε η κυβερνήτης του Τόκιο. «Όσον αφορά στους δρόμους, υπάρχει η θερμομονωτική τεχνολογία. Αν το θερμομονωτικό μονοπάτι καλύψει την άσφαλτο τότε, κατά μέσο όρο, η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά οχτώ βαθμούς Κελσίου», πρόσθεσε.

localStorage.clear();


Πηγή