Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έτσι ξετρυπώνει τους αμελείς υπαλλήλους ένας πολύπειρος γενικός διευθυντής

Έτσι ξετρυπώνει τους αμελείς υπαλλήλους ένας πολύπειρος γενικός διευθυντής

Στα 90 του χρόνια ζωής αισίως, ο βετεράνος Thomas Boone Pickens έχει υπάρξει διευθύνοντας σύμβουλος για σειρά δεκαετιών.

Και κράτησε μάλιστα τον υψηλόβαθμο ρόλο τόσο σε μεγάλους κολοσσούς όσο και στις δικές του επιχειρήσεις, την επενδυτική φίρμα BP Capital και την πετρελαϊκή Mesa Petroleum.

Δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και μακρόβιο αφεντικό, ο T.B. Pickens γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς να διοικεί ομάδες και να διοργανώνει σωστά meetings. Και από τις ηλεκτρονικές σελίδες του LinkedIn μοιράστηκε πρόσφατα ένα από τα διαχρονικά μυστικά του: πώς αρχίζει ένα καλό meeting.

Η σημαντικότερη ερώτηση που μπορεί λοιπόν να απευθύνει ο διευθυντής στην αρχή της επαγγελματικής συνάντησης προς κάθε υπάλληλο είναι αυτό το «τι έχεις (για μένα);» (Whaddya got?).

Όπως λέει γλαφυρά: «Αυτή η ερώτηση αναγκάζει τα μέλη της ομάδας μου να είναι καλά προετοιμασμένα στον τομέα τους και να φέρνουν αξία στο τραπέζι. Ξέροντας πως θα έρθει αυτή η ερώτηση, αυτό ενθαρρύνει όλους να συμμετέχουν στο παιχνίδι, και στο δικό τους παιχνίδι, και διευκολύνει τον διαμοιρασμό της γνώσης ανάμεσα στην ομάδα».

Αν βέβαια κάποιος απαντήσει «τίποτα» στην ερώτησή του «τι έχεις (για μένα);», τότε ο Pickens καταλαβαίνει πως ο υπάλληλος ήρθε απροετοίμαστος στη συνάντηση. «Τότε γιατί είσαι εδώ;», αναρωτιέται από μέσα του ο γενικός.

Η επιμελής προετοιμασία πριν από μια συνάντηση αφορά μάλιστα σε όλους αδιακρίτως, μας λέει, από μεγαλοστελέχη μέχρι και νεοφερμένους: «Η ικανότητα να μαθαίνεις και να προσαρμόζεσαι είναι αποφασιστικής σημασίας στη συνεχιζόμενη επιτυχία», γράφει στο post του στο LinkedIn, «το να μπορείς να στηρίζεσαι στην πλήρη συμμετοχή όλων και στην ευθύτητα της ομάδας είναι κάτι το σημαντικό σε αυτή τη διαδικασία»…


Πηγή