Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Έφη Αχτσιόγλου: Δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω τον όρο του αριστερού

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ για όλους και για όλα και αποκάλυψε ένα άλλο πρόσωπο.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν δίστασε να ομολογήσει πως πλέον δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει τον όρο του αριστερού αλλά, αποκάλυψε πως ζει σε «ένα μικρό διαμέρισμα στο Παγκράτι».

«Μου φάνηκε πολύ παράξενο την ημέρα της ορκωμοσίας, πήγα με τον Αλέξη Χαρίτση και στην αρχή οι συνάδελφοί σας δεν κατάλαβαν ότι ήμουν υπουργός. Και μπαίνοντας νόμιζαν ότι είμαι η σύντροφος του Χαρίτση. Και μου είπαν, εσείς πάτε από κάτω. Και λέει ο Χαρίτσης, είναι η υπουργός Εργασίας. Εκεί κάτι άλλαξε, λέω γιατί με κοιτάνε εμένα»…

«Δεν ξέρω τι συνέβαινε με τους άλλους, ειλικρινά δεν ξέρω. Δηλαδή εγώ έχω νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι, ζω εκεί. Όπως ήμουνα πριν, έτσι είναι η ζωή μου και τώρα και συνεχίζει. Δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να κάνεις και πολλά όταν η καθημερινότητα είναι αυτή» είπε η νεαρή υπουργός.

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη είπε πως πέντε μέρες μετά την υπουργοποίηση της πήγε για διαπραγμάτευση με τους δανειστές που δεν πήγε καλά… Όπως πήγαμε φύγαμε ανέφερε.

«Η Ντέλια ήξερε ότι είναι ο κακός του τραπεζιού και αυτό δεν ήταν εύκολο και για την ίδια. Πολλές φορές ξεχνούν ότι διαπραγματευόντουσαν με την κυβέρνηση μας χώρας», είπε για την εποχή της διαπραγμάτευσης.

Όπως αποκάλυψε η υπουργός Εργασίας, οι εκπρόσωποι της Τρόικας συμπεριφέρονταν σαν να ήταν εκείνοι υπουργοί.

Στη συνέντευξη που έδωσε μέσα από το Χίλτον είπε: «Νομίζω είναι ένας πολιτικός, δεν είμαι σίγουρη αν είναι Άγγλος ή Αμερικανός, ο οποίος έλεγε “you campaign in poetry but you govern in prose”, ότι όταν κάνεις καμπάνια είσαι στην ποίηση και όταν κυβερνάς είσαι στην πρόζα δηλαδή γίνεσαι πιο ρεαλιστής εκ των πραγμάτων. Θα δυσκολευόμουν να χρησιμοποιήσω τον όρο της αριστεράς ή του αριστερού γιατί τώρα… Αυτό βέβαια είναι και μία δική μου ενοχή …  Δεν είμαστε και μεταξύ μας… όταν κάνεις μνημόνιο όταν εφαρμόζεις μνημόνιο και όταν εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα που έχει εκ των πραγμάτων δημοσιονομικούς περιορισμούς, δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω τον όρο του αριστερού».

«Είδα ένα – δύο δημοσιεύματα στην αρχή, εννοώ τις πρώτες μέρες που ήμουν στο υπουργείο έπαθα μπλακ άουτ, γιατί όπως σας είπα, σκεφτείτε ότι εγώ δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη ότι τώρα θα ασχοληθούν μαζί μου, έπαθα ένα μπλακ άουτ και μετά φώναξα τη συνεργάτιδά μου και της λέω αυτά εδώ τα δημοσιεύματα, επειδή μου φέρνουν την αποδελτίωση, δεν θα μου τα ξανά φέρεις…» σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

localStorage.clear();


Πηγή