Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Νότης Λαλαΐτης των θρυλικών «The Idols»

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Νότης Λαλαΐτης των θρυλικών «The Idols» – Newsbeast

Έφυγε από τη ζωή στις 2 Νοεμβρίου ο μουσικός Νότης Λαλαΐτης, που ήταν μέλος του θρυλικού συγκροτήματος «The Idols», όπως γνωστοποίησε στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Έφυγε από κοντά μας χθες 2-11 ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός ο Νότης Λαλαίτης που σφράγισε με την μουσική του την γενιά του 60 κι 70 αφού ήταν ένα από τα στελέχη των θρυλικών Ιdols….Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια 2-3-45, κι αργότερα συνεργάστηκε με τον Ντέμη Ρούσσο. Οι νότες του θα μείνουν για πάντα..Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και το Τασεη τον τίμησε πέρυσι για την προσφορά του με το ημερολόγιο που ήταν αφιερωμένο στους ΕΛΛΗΝΕΣ καλλιτέχνες που μας τίμησαν με την καριέρα τους απανταχού της γης».

Οι «The Idols» ήταν ελληνικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1964.

Το συγκρότημα ήταν μεταξύ των εγχώριων καλλιτεχνών (MGC, Loubogg, We Five, Τάσου Παπασταμάτη και Δάκη) που προσκλήθηκαν να διανθίσουν το κορυφαίο ροκ γεγονός της χρονιάς του 1967, τη συναυλία που έδωσαν οι Rolling Stones στην Αθήνα.

Στις 17 Απριλίου το βράδυ, συμμετείχαν, ως supporter group, στο άνοιγμα του προγράμματος της συναυλίας στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που την παρακολούθησαν περίπου 10.000 ή 12.000 άτομα.

Μέσα στα χρόνια και από την εκάστοτε σύνθεση του συγκροτήματος πέρασαν αρκετοί μουσικοί, με πιο βασικούς τους:

Νότη Λαλαΐτη (ηλεκτρονικό όργανο, πιάνο, τραγούδι), Αντώνη Γιούλη (ηλεκτρική κιθάρα), Ντίνο Παπαβασιλείου (πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο), Ντέμη Ρούσσο (μπάσο), Βασίλη Κωνσταντινίδη (ντραμς, τραγούδι, μπάσο), Μανώλη Καβουκλή (μπάσο), Jo Michat (Ελληνικά: Τζο Μισά) (τραγούδι), Γιώργο Πετρίδη (τραγούδι), Λάζαρο Παπαγεωργίου (τραγούδι), Τζίμη Τζιμόπουλο (ντραμς, κρουστά), Νίκο Τσιλογιάννη (ντραμς).


Πηγή