Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ίλιγγος για τον Ζούκερμπεργκ: Η περιουσία του συνιδρυτή του Facebook μειώθηκε φέτος κατά 71 δις δολάρια!

Κατά 71 δισεκατομμύρια δολάρια μειώθηκε φέτος η περιουσία του συνιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ – η μεγαλύτερη πτώση για ένα δισεκατομμυριούχο που περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη του Bloomberg.

Έτσι ο CEO της ΜΕΤΑ υποχώρησε από την έκτη θέση τον Ιανουάριο στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου στην 20η καθώς το τεράστιο ποντάρισμά του στο Metaverse δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα στο τρέχον περιβάλλον ύφεσης της αγοράς.

Η καθαρή περιουσία
του Ζούκερμπεργκ ανέρχεται πλέον σε
55,9 δισ. δολάρια, από 126,9 δισ. λίγο
περισσότερο από οκτώ μήνες πριν. Η
περιουσία του ιδρυτή του Facebook είχε
εκτοξευτεί στα 142 δισεκατομμύρια δολάρια
τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους,
πριν πέσει κατακόρυφα στα σημερινά
επίπεδα.
Πριν
από λιγότερο από δύο χρόνια ο 38χρονος
Ζούκερμπεργκ είχε εκτιμώμενη περιουσία
106 δισ. δολαρίων και περιλαμβανόταν στην
ελίτ των ζάπλουτων του πλανήτη με μόνο
τον Τζεφ Μπέζος και τον συνιδρυτή της
Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, να έχουν μεγαλύτερες
περιουσίες.

Δεν βγαίνει στον Ζούκερμπεργκ το στοίχημα της Meta;

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το Meta και μετονόμασε το όνομα της εταιρείας από Facebook Inc. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία αποκάλυψε ότι δεν είχε παρατηρήσει καμία αύξηση στους μηνιαίους χρήστες του Facebook, με αποτέλεσμα τη μαζική κατάρρευση των τιμών των μετοχών της και τη μείωση της περιουσίας του CEO κατά 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βοστώνη: Εξερράγη παγιδευμένο δέμα σε πανεπιστήμιο -Περιείχε σημείωμα που επέκρινε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Facebook: Για πρώτη φορά υποχώρησαν τα τριμηνιαία έσοδα

Σύμφωνα με τη Λόρα Μάρτιν, ανώτερη αναλύτρια του Διαδικτύου, η μετοχή σύρεται από τις επενδύσεις της Meta στο metaverse. Πρόσθεσε ότι η Meta πρέπει να επαναφέρει τους χρήστες από το TikTok, τον κύριο ανταγωνιστή αυτές τις μέρες. Η Meta τα πήγε χειρότερα το 2022 από τους περισσότερους ομοτίμους της, δηλαδή τα Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google. Έχει παρουσιάσει πτώση περίπου 57 % , ανέφερε το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Σχεδόν όλος ο πλούτος του Zούκερμπεργκ είναι συνδεδεμένος με τη Meta, αφού κατέχει 350 εκατομμύρια μετοχές της, αξίας περίπου 51,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων (148,19 δολάρια ανά μετοχή).


Πηγή