Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αδυνατούν οι πυροσβέστες να κάνουν έρευνα στον ουρανοξύστη που κάηκε στο Λονδίνο

Δεν έχει γίνει ακόμα ενδελεχής έρευνα στο κτίριο που κάηκε χθες στο δυτικό Λονδίνο.

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε σήμερα ότι οι πυροσβέστες έφθασαν στον τελευταίο όροφο, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα γιατί δεν είναι ασφαλές γι’ αυτούς να περπατούν στις άκρες των καμένων χώρων του.

Σε συνέντευξή της στο ITV η Κότον είπε ότι «κάποιες από τις εσωτερικές δομές (του κτιρίου) δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ασφαλείς, ωστόσο είναι ασφαλής ο κεντρικός πυρήνας του. Επομένως, οι πυροσβέστες μου ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν την αρχική, σύντομη έρευνα από τις εισόδους των διαμερισμάτων».

«Παρότι έχουμε ανέβει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ενδελεχή έρευνα και μέχρι να μπορέσουμε να καταστήσουμε ασφαλές το κτίριο δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των πυροσβεστών μου αυτή τη στιγμή» ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κότον είπε ότι στατικοί μηχανικοί και ειδικοί αστικής έρευνας και διάσωσης θα επιθεωρήσουν το κτίριο σήμερα και όταν κριθεί ασφαλές θα πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.

Οι Αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 12 ανθρώπων στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πύργο Grenfell, αλλά ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

localStorage.clear();


Πηγή