Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αεροπορική κατηγορείται ότι ανάγκασε το πλήρωμα να κοιμηθεί στο… πάτωμα

Την ώρα που η κακοκαιρία καθήλωσε τις πτήσεις στο έδαφος στη Μάλαγα της Ισπανίας, μια παράπλευρη απώλεια ξεπήδησε από το γεγονός.

Ότι η Ryanair ανάγκασε δηλαδή πλήρωμα αεροσκάφους της να κοιμηθεί στο πάτωμα του αεροδρομίου.

Ταγκάροντας τον εκτελεστικό διευθυντή της Ryanair, Peter Bellew, κάποιος ανέβασε στο Twitter αυτή τη φωτογραφία που δείχνει το πλήρωμα να κοιμάται στο πάτωμα των γραφείων της Ryanair στο αεροδρόμιο…

Η Ryanair απάντησε πως «αυτή η φωτογραφία είναι ξεκάθαρα σκηνοθετημένη και κανένας από το πλήρωμά μας δεν κοιμήθηκε στο πάτωμα. Εξαιτίας της καταιγίδας στο Πόρτο (13 Οκτωβρίου), ένας αριθμός πτήσεων εκτράπηκε στη Μάλαγα, όπου υπήρχε εθνική γιορτή της Ισπανίας και όλα τα ξενοδοχεία ήταν κλεισμένα. Το πλήρωμα πέρασε ένα μικρό διάστημα στο δωμάτιο του πληρώματος πριν μεταφερθεί στο VIP lounge και επιστρέψει στο Πόρτο την επομένη».

Μόνο που η ένωση SNPVAC που εκπροσωπεί τα πορτογαλικά πληρώματα των αεροσκαφών διαφωνεί με την εκδοχή της Ryanair, λέγοντας πως τα πληρώματα υποχρεώθηκαν πράγματι να παραμείνουν στο δωμάτιο μεταξύ 1:30-6:00 π.μ. «χωρίς καν τουαλέτες»: «Δεν είχαν άλλη επιλογή, όπως δείχνει η φωτογραφία, από το να αποπειραθούν να ξεκουραστούν στο πάτωμα», είπε ο εκπρόσωπος του σωματείου στο BBC.

«Είναι νομική ευθύνη της αεροπορικής να παρέχει κατάλληλη διαμονή, δωμάτιο ξενοδοχείου δηλαδή, ώστε το πλήρωμα να ξεκουραστεί, όπως υποδεικνύουν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί κανονισμοί, ώστε να μπορούν την επομένη να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια», καταλήγει η ανακοίνωση της SNPVAC.

Σύμφωνα με το BBC, η Ryanair δεν απάντησε στις καταγγελίες της ένωσης. Όσο για τον Peter Bellew, αποκρίθηκε στο tweet εκφράζοντας «συγνώμη στο πλήρωμα που δεν βρήκαμε ξενοδοχείο»…

localStorage.clear();


Πηγή