Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αιχμές άφησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την «Αγία Ζώνη»

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στον απόηχο των δηλώσεων του περί ενδεχόμενης παραίτησης του αλλά και της μεγάλης καταστροφής που έχει προκαλέσει η ρύπανση στο Σαρωνικό.

Ο υπουργός άφησε αιχμές για προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων, για την οποία είχε ελεγχθεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Αγία Ζώνη» αλλά και για τον αριθμό των ατόμων πάνω στο δεξαμενόπλοιο την ώρα που ατυχήματος.

Η «Αγία Ζώνη» είχε ερευνηθεί το 2012 και το 2013 για υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων και είχε τελικώς απαλλαγεί με βούλευμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως «όταν η επιχείρηση τελειώσει, τα πάντα θα ελεγχθούν, δεν έχουμε λόγο να προστατεύσουμε κανέναν». Ενώ σχολίασε πως στο παρελθόν δύο πλοία της εταιρείας είχαν κατασχεθεί για λαθρεμπόριο ενώ και την ώρα της βύθισης του δεξαμενόπλοιου, στο πλοίο βρίσκονταν μόνο δύο άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερα.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον χρόνο αντίδρασης των κρατικών μηχανισμών ότι η αντίδραση υπήρξε άμεση αφού στις 2:30 είχε καταφτάσει εκεί σκάφος του λιμενικού για τη διάσωση του πληρώματος, στις 5:30 επιχειρούσε αντιρρυπαντικό πλοίο και στις 6:14 είχε γίνει η ανάθεση για τη στεγανοποίηση του πλοίου. «Μέσα σε αυτό το τετράωρο η πετρελαιοκηλίδα “γλίστρησε” από το πλοίο που είχε βυθιστεί».

Τέλος σχολίασε πως η έκταση της ρύπανσης οφείλεται στα θαλάσσια ρεύματα ενώ εκτίμησε πως αν ήταν στη διάθεση των αρχών περισσότερα μέσα, «30 ή 40 αντιρρυπαντικά σκάφη», όπως είπε, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο.

localStorage.clear();


Πηγή