Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αιχμή Μητσοτάκη για Τσίπρα: «Κερδίζεις, μένεις -χάνεις, φεύγεις»

Συζήτηση με θέμα «Για τις πόλεις που θέλουμε» είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στο Μουσείο Τσιτσάνη, στο πλαίσιο περιοδείας του στα Τρίκαλα.

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή του κ. Μητσοτάκη η οποία ερμηνεύεται από συνεργάτες του ως αιχμή στον Αλέξη Τσίπρα. Σχολιάζοντας ο πρωθυπουργός τα όσα είπε ο δήμαρχος Τρικκαίων παρουσιάζοντας μια εφαρμογή που δείχνει ποια γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου είναι διαθέσιμα ώστε να τα κλείνουν τα παιδιά και να μην περιμένουν, είπε το εξής: «Εμείς όταν παίζαμε μπάσκετ στην Αμερική είχαμε έναν κανόνα: Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Κερδίζεις παίζεις. Μπαίνει ο επόμενος». Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, η αιχμή αφορούσε την παραμονή του κ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει ξανά τις εκλογές 2023.

Μητσοτάκης: «Θέλουμε τα έργα να υλοποιούνται και πρέπει να πω ότι εδώ στη Θεσσαλία δείχνετε τον δρόμο»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον σκληρό πυρήνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκτούν μεγάλη σημασία «γιατί θέλουμε τα έργα να υλοποιούνται και πρέπει να πω ότι εδώ στη Θεσσαλία δείχνετε τον δρόμο». Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του «Μουσείου Τσιτσάνη» και είπε ότι αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα από αυτούς που κάνουν τα Τρίκαλα έναν σημαντικό προορισμό, κάτι στο οποίο συμβάλλουν και τα έργα που προωθεί η κυβέρνηση στην περιοχή.

Τα Τρίκαλα έχουν αποκτήσει πολύ καλή ποιότητα ζωής και μπορούν να προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες που την αναζητούν, αλλά και υψηλές ταχύτητες στο Διαδίκτυο, καλά σχολεία νοσοκομεία κ.λπ.

Μητσοτάκης από Τρίκαλα: Η ΝΔ μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης -Από την άλλη, ένας προοδευτικός αχταρμάς

«Να διδάξουμε στα παιδιά ότι διαφορετικότητα είναι πλούτος για την κοινωνία»

«Έτσι βγαίνει η περιφέρεια από την απομόνωση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε πως, για τον ίδιο, το μέλλον είναι η αποκέντρωση των φιλικών προς το περιβάλλον μέσων παραγωγής ενέργειας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ΑΠΕ. Υπογράμμισε ότι τα Τρίκαλα προσφέρονται για έξυπνη κινητικότητα τόσο με τα ποδήλατα όσο και με την ηλεκτροκίνηση. Επίσης, αναφέρθηκε στα ζητήματα της προσβασιμότητας στα δημόσια κτίρια, που -όπως είπε- είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση και αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και «ένας δρόμος από τον οποίο δεν πρέπει να ξεφύγουμε, και πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά ότι διαφορετικότητα σημαίνει πλούτος για την κοινωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι στην Ακρόπολη «το κάναμε όταν εγκαινιάσαμε το ασανσέρ και μας κατηγόρησαν ότι καταστρέφουμε την Ακρόπολη, ενώ στη συνέχεια την επισκέφθηκαν άτομα που ουδέποτε είχαν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν».

Αναφέρθηκε στα Μετέωρα και στη θεαματική τουριστική τους ανάπτυξη και τόνισε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα και να σκεφτούμε πώς θα διαχειριστούμε τον κόσμο που θα επισκέπτεται την περιοχή, η οποία αναπτύσσεται.

Μίλησε και για τις ψηφιακές εφαρμογές, λέγοντας ότι έγινε μια επανάσταση και δεν έγινε τυχαία, αλλά η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη. Συμπλήρωσε ότι η καινοτομία στις εφαρμογές που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και οι ιδέες θα έρθουν αποκεντρωμένα και όχι απαραίτητα από το κέντρο, τις οποίες μπορεί να υιοθετήσει και το κέντρο και να τις χρηματοδοτήσει στη συνέχεια.

Μητσοτάκης: «1 δισ. ευρώ στοίχισε ο Ιανός»

Ο πρωθυπουργός τόνισε, ακόμη, πως πρέπει να υπάρχουν προληπτικά έργα για τις φυσικές καταστροφές. Επισήμανε μάλιστα ότι ο «Ιανός» στοίχισε κοντά στο 1 δισ., κόστος το οποίο χαρακτήρισε αδιανόητο για τη διάρκεια του φαινομένου, ενώ παραδέχθηκε πως πλέον αυτά τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά απ’ ό,τι στο παρελθόν, λόγω κλιματικής αλλαγής.

H συζήτηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Τρικκαίων :


Πηγή