Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Αιχμηρά σχόλια από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων για τον ανασχηματισμό

Μέσω twitter και με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο o εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «+3 ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση. Να τους χαίρεστε εκεί στην δήθεν Αριστερά» έγραψε!

«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

«O ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήταν μια ακόμη άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών και αναβάθμισης της συνεργασίας με τους “συντρόφους” από τους ΑΝΕΛ». αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Η εθνικολαϊκιστική στροφή συνεχίζεται με τις «ευλογίες της εκκλησίας». Ο ανασχηματισμός δεν ήταν δομικός ,ούτε με λιγότερα πρόσωπα και υπουργεία. Για μια ακόμη φορά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποδείχτηκαν αυταπάτες, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Ο Αλ. Τσίπρας δεν θέλει και δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάτι που γίνεται αντιληπτό από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού: ότι το πρόβλημα για τον τόπο και την κυβέρνησή του είναι ο ίδιος και το καταστροφικό μνημόνιό του και όχι τόσο οι υπουργοί του», αναφέρει η ΛΑΕ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Ο ανασχηματισμός που επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας είναι για γέλια και για κλάματα. Επιβεβαιώνει το πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο, δεν αντέχει ούτε ως φτηνός αντιπερισπασμός και το μόνο που εγγυάται είναι ότι η κυβέρνησή του θα πάει ακόμα χειρότερα, ακόμα πιο δεξιά και αντικοινωνικά και ακόμα πιο τυφλά και καταστροφικά μνημονιακά στο δρόμο της εθνικής υποτέλειας.

Καμία κυβέρνηση και ποτέ σε αυτήν τη χώρα όταν κατέρρεε δεν μπόρεσε να διασωθεί με ανασχηματισμούς.

Ο ανασχηματισμός Τσίπρα, δείχνει πολιτική ένδεια, αποτελεί ομολογία αποτυχίας και αυτό που σίγουρα θα επιτύχει είναι να επιτείνει την κατάρρευση της νεομνημονιακής κυβέρνησής του, επισπεύδοντας το τέλος της.

Ο τόπος, όσο ποτέ χρειάζεται μια δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή και ένα μεγάλο μέτωπο όλων, ανεξαιρέτως, των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Αυτό το αντιμνημονιακό μέτωπο γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και επείγον μετά τον ανασχηματισμό Τσίπρα και η σύστασή του είναι βέβαιον ότι θα ανατρέψει ριζικά το σημερινό καταστροφικό μνημονιακό σκηνικό, υπογραμμίζει η ΛΑΕ.


Πηγή