Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

«Ακτινογραφία» στην προεδρική λιμουζίνα του Τραμπ

Μετά την εξωτερική φωτογραφία της νέας Cadillac One, της λιμουζίνας που έχει ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος, από τις τελευταίες της δοκιμές, που κυκλοφόρησε χθες, η Daily Mail επιχειρεί μια «ακτινογραφία» του αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας τον εντυπωσιακό εξοπλισμό της.

Το αυτοκίνητο αποκαλείται Cadillac One ή «Κτήνος» (The Beast) και είναι μεγαλύτερο από τα πιο μεγάλα SUV. Μέχρι στιγμής κυκλοφορεί με ασπρόμαυρο καμουφλάζ ώστε να είναι ακόμα πιο δύσκολο να αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. Στην τελική εκδοχή του θα είναι βαμμένο μαύρο και ασημί.

Η General Motors, που ανέλαβε την κατασκευή του νέου «Κτήνους», ήλπιζε να είναι έτοιμο για την ορκωμοσία Τραμπ τον Ιανουάριο αλλά τελικά η ημερομηνία παράδοσης μετατέθηκε για τις 30 Μαρτίου.

Το αυτοκίνητο του σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων ανήκει σε στόλο συνολικά δώδεκα οχημάτων που κοστίζουν περίπου 19 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι αναμφίβολα τα ασφαλέστερα στον κόσμο.

Το «Κτήνος» έχει βάρος οκτώ τόνων. Οι πόρτες του είναι από ατσάλι 20 εκατοστών και σφραγίζουν ώστε να προστατεύουν τους επιβάτες από επίθεση με βιολογικά ή χημικά όπλα.

Το παρμπρίζ είναι προφανώς αλεξίσφαιρο ενώ το αμάξωμα είναι στρατιωτικού τύπου και έχει πάχος 13 εκατοστά. Οι τροχοί είναι ενισχυμένοι και αντέχουν ακόμα και έκρηξη βόμβας και το ντεπόζιτο των καυσίμων προστατεύεται από έκρηξη.

my0jg8fp

Το μόνο παράθυρο που ανοίγει είναι αυτό του οδηγού ενώ στο όχημα μεταφέρονται και φιάλες αίματος της ομάδας του προέδρου, σε περίπτωση που απαιτηθεί επείγουσα μετάγγιση.

Στο όχημα υπάρχουν και όπλα, σε περίπτωση που χρειαστούν, ενώ τα λάστιχα Kevlar επιτρέπουν στους τροχούς να συνεχίσουν να κινούνται ακόμα κι αν είναι επίπεδα. Η καμπίνα διαθέτει σύστημα παροχής οξυγόνου, για την περίπτωση χημικής επίθεσης.

Το «Κτήνος» είναι εξοπλισμένο και με κάμερες νυχτερινής όρασης.

Παρά την πανοπλία του, το όχημα βρέθηκε δύο φορές σε δύσκολη θέση. Μία φορά ακινητοποιήθηκε το 2013 όταν ένας οδηγός έβαλε λάθος καύσιμο στη διάρκεια ταξιδιού στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα οι Μυστικές Υπηρεσίες να ψάχνουν εναλλακτικό όχημα για τη μετακίνηση του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Είχαν σκεφτεί κάθε ενδεχόμενο, μεταφέροντας μαζί τους ακόμα και γεννήτριες και εναλλακτικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης. Δεν είχαν όμως υπολογίσει τον ανθρώπινο παράγοντα…

Ακόμα μία φορά, το 2011, το «Τέρας» είχε «βρει» από κάτω σε ράμπα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Δουβλίνο.


Πηγή