Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Μην το βάζεις κάτω» -Έδινε κουράγιο σε καρκινοπαθείς, ενώ πάλευε για τη ζωή του

Συγκλονίζει το «αθορυβο» μεγαλείο ψυχής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος στήριζε καρκινοπαθή, τη στιγμή που και ο ίδιος υπέφερε από την επάρατη νόσο.

Ο δις αργυρός ολυμπιονίκης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών, μετά από μιαδιαρκή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα nut, όπως αποκάλυψαν οι φίλοι, έδινε κουράγιο σε άλλους καρκινοπαθείς που ανέβαιναν τον ίδιο «Γολγοθά» με εκείνον.

«Μην το βάζει κάτω» έλεγε Αλέξανδρος Νικολαΐδης σε καρκινοπαθή

Όπως αποκάλυψε στο OPEN, η μαραθωνοδρόμος Σόνια Τσεκίνι, που και η ίδια παλεύει με τον καρκίνο, πριν από έναν χρόνο ο Αλέξανδρος επικοινώνησε μαζί της, μόλις έμαθε την κατάστασή της και της έδωσε κουράγιο, λέγοντάς της να μην τα παρατάει.

«Έμαθε για την περιπέτειά μου και το μόνο που είπε, ήταν “μην το βάζεις κάτω και εγώ το ίδιο, αλλά μάλλον το δικό μου είναι πολύ δύσκολο”. Μιλήσαμε για να μου δώσει δύναμη και κουράγιο και του είπα ότι δεν ήξερα, ιδέα δεν είχα», είπε η Σόνια Τσεκίνι στο Open.

Μάλιστα ο προπονητής του, Κώστας Τζιδημόπουλος αποκάυψε ότι του έλεγε: «”Δεν θέλω να στεναχωριέσαι θείο μου, μη μου πάθεις τίποτα”. Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος. Το μεγαλείο ψυχής του δεν περιγράφεται», τονίζοντας πως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης νοιαζόταν περισσότερο να μην στεναχωρήσει τους φίλους και την οικογένειά του, παρά για την κατάσταση της υγείας του.


Πηγή