Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αλλάζοντας εποχή και τη ντουλάπα του σπιτιού μας

Η αλλαγή εποχών, επιτάσσει πάντα την αλλαγή ταξινόμησης. Τα ρούχα αλλάζουν θέση από το κάτω μέρος της ντουλάπας στο επάνω. Τα κλειστά παπούτσια αντικαθίστανται από ανοιχτά πέδιλα για τις γυναίκες και πιο ελαφριά παπούτσια για τους άνδρες.

Σε κάθε περίπτωση η οργάνωση του σπιτιού είναι κάτι που βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας. Ο βασικότερος κανόνας που μπορούμε να εφαρμόσουμε όταν αντικαθιστούμε τα χειμερινά με τα καλοκαιρινά και το αντίστροφο, είναι να ξεκαθαρίζουμε ό,τι δεν φοράμε πια και να το χαρίζουμε.

Για τη σωστή ταξινόμηση των ρούχων και για να μπορούμε να βρίσκουμε ευκολότερα όταν αναζητούμε κάτι, αρκεί να τα τοποθετούμε τα ρούχα μας σε ντουλάπια ανάλογα με τη σεζόν. Στο ψηλό μέρος της ντουλάπας μας έχουν θέση τα ρούχα που χρησιμοποιούμε λιγότερο ή καθόλου και στο χαμηλό αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ένα ακόμα μυστικό είναι να τοποθετούμε τα ρούχα ανάλογα με τη χρήση τους ώστε το κάθε ένα από αυτά να βρίσκεται στο σημείο που πρέπει. Τα ρούχα της δουλειάς για παράδειγμα, έχουν τη δική τους θέση στο χώρο αποθήκευσης, τα βραδινά επίσης, καθώς και τα ρούχα για το γυμναστήριο.

Πρόσθετος χώρος

Για περιπτώσεις στις οποίες ο ήδη υπάρχων χώρος δεν επαρκεί για την αποθήκευση όλων μας των αντικειμένων, μπορούμε να προσθέσουμε νέες ντουλάπες, μη εντοιχιζόμενες καθώς και ντουλάπες εξωτερικής χρήσης, οι οποίες θα φιλοξενούν τα είδη φροντίδας και υγιεινής ενός σπιτιού.

Ελέγχοντας τις κρεμάστρες

Επίσης, όταν αλλάζει η σεζόν καλό είναι να ελέγχουμε τις κρεμάστρες μας. Ορισμένες μπορεί να έχουν φθαρεί, επομένως μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε. Ελέγχουμε επίσης εάν χρειαζόμαστε είδη για την οργάνωση της ντουλάπας. Θήκες φύλαξης, φωτισμός, κουτιά ή καλάθια αποθήκευσης, είναι όλα διαθέσιμα στα Leroy Merlin.

Όσοι ενδεχομένως έχουμε τη συνήθεια να συλλέγουμε κουτιά παπουτσιών και να τα αποθηκεύουμε το ένα πάνω στο άλλο, η λύση μίας παπουτσοθήκης μπορεί να μας λύσει τα χέρια.

Σε ό,τι αφορά στα ρούχα που δεν θα φορέσουμε καθόλου τη φετινή χρονιά είτε γιατί βρίσκονται εκτός μόδας, είτε γιατί θέλουμε να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας, μπορούμε να τα αποθηκεύουμε σε ειδικές θήκες, αφαιρώντας τον αέρα. Έτσι θα κάνουμε οικονομία χώρου και θα κρατήσουμε και ρούχα που μπορεί στο μέλλον να μας φανούν ξανά χρήσιμα.

ntoulapa2

Διαχωρίζοντας το ρουχισμό από τα είδη σπιτιού

Για να κερδίσουμε ακόμα περισσότερο χώρο, θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα είδη που δεν έχουν σχέση με ρουχισμό. Εάν για παράδειγμα αποθηκεύουμε στο ίδιο συρτάρι ρούχα και τραπεζομάντιλα, καλό είναι να τοποθετήσουμε πλέον σε ξεχωριστούς χώρους αποθήκευσης.

Ο φωτισμός

Σημαντική είναι η ύπαρξη φωτισμού. Ιδίως για τις παιδικές κρεβατοκάμαρες αλλά και για να μην ενοχλούμε όταν κοιμάται κάποιος σε ένα από τα δωμάτια. Επιπλέον θα γίνεται ευκολότερη εύρεση ενός ρούχου. Ένα φωτάκι με μπαταρία μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και μπορούμε να το βρούμε στα Leroy Merlin.

Ολοκληρώνοντας τον έλεγχο της ντουλάπας μας, απαραίτητα είναι αντισκωριακά για να αποφύγουμε τις φθορές. Εάν πάλι τα ρούχα μας μυρίζουν από την υγρασία της ντουλάπας μας, πιθανότατα η επίσκεψη ενός υδραυλικού μπορεί να λύσει το πρόβλημά μας, καθώς ενδέχεται να οφείλεται σε διαρροή κάποιου σωλήνα, σε ελλιπή μόνωση ή και στον ανεπαρκή αερισμό του χώρου.

localStorage.clear();


Πηγή