Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε σήμερα και επίσημα τα προεδρικά του καθήκοντα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Αφού περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί, πέρασε μπροστά από την Προεδρική Φρουρά και έγινε δεκτός από τον χαμογελαστό Φρανσουά Ολάντ.

Κάτω από τα φλας των εκατοντάδων δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός οι δύο άνδρες πήγαν στο προεδρικό γραφείο, όπου είχαν τετ α τετ συζήτηση. Ο Ολάντ ενημέρωσε τον Μακρόν για κρατικά θέματα, ενώ του επιδόθηκαν και οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα των γαλλικών πυρηνικών όπλων.

AP_17134372187042exo

Κατά την πρώτη ομιλία του αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, ο Μακρόν υποσχέθηκε να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στην γαλλική κοινωνία, όπως φάνηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Παράλληλα, τόνισε ότι θα εργαστεί για μία ισχυρή Γαλλία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον κόσμο.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς και τη διχόνοια που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Ο κόσμος και η Ευρώπη χρειάζονται την Γαλλία περισσότερο από ποτέ. Μία ισχυρή Γαλλία, η οποία μιλάει δυνατά για την ελευθερία και την αλληλεγγύη» δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στη διάρκεια της προεδρίας του, η αγορά εργασίας θα γίνει περισσότερο ελαστική, ενώ θα καλλιεργηθούν συνθήκες που θα είναι φιλικές προς την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα είπε ότι η «καινοτομία» θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενεργειών του στην προεδρία της Γαλλίας.

AP_17134361343622

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε με την εμφάνισή της και σύζυγος του Μακρόν, Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία επέλεξε να φορέσει γαλάζιο φόρεμα και σακάκι, ενώ οι γόβες και η τσάντα της ήταν στο χρώμα του δέρματος.

AP_17134372305513

AP_17134357953860

localStorage.clear();


Πηγή