Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αμανατίδης: Δε συνιστά κυβερνητική κρίση η παραίτηση Κοτζιά

Τη βεβαιότητά του για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξή του στη «Μακεδονία της Κυριακής»,

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών τονίζει ακόμα ότι η παραίτηση Κοτζιά δεν συνιστά κυβερνητική κρίση και εκτιμά ότι «η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό δίνει το σήμα ότι δεν χωρούν κυβερνητικές αμφισημίες».

«Εκτιμώ ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως διαφαίνεται από σειρά τοποθετήσεων ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους» σημειώνει ο κ. Αμανατίδης στην συνέντευξη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγώντας ότι αυτό θα γίνει «γιατί επιλύει μία χρόνια εκκρεμότητα, που υπηρετεί και την από ετών εκφρασμένη εθνική θέση της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό (erga omnes), με απάλειψη του αλυτρωτισμού, με συνταγματικές αλλαγές».

«Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι η πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική, που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση την τελευταία τριετία, έχει καταστήσει την Ελλάδα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ασφάλειας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή» λέει ακόμα, εκφράζοντας την σιγουρία του, ότι η κυβερνητική πολιτική στο θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί λόγω της παραίτησης Κοτζιά.

Για την στάση του Π. Καμμένου στο ίδιο θέμα, αφού σημειώνει πως ήταν γνωστή από την αρχή ότι δεν συμπίπτει με του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι «η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό δίνει το σήμα ότι δεν χωρούν κυβερνητικές αμφισημίες πλέον στο θέμα αυτό» και πως «κοινή μας επιδίωξη να βγει η χώρα από την επιτροπεία και το καταφέραμε».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η «έξοδος από το πρόγραμμα δίνει περισσότερες ευκαιρίες για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια κάναμε καίριες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στηρίζοντας κοινωνικές δράσεις στις ρωγμές των μνημονίων. Αυτή η πολιτική στο εξής, μετά και το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήσαμε, περιλαμβάνει το σύνολο των κοινωνικών αντιμέτρων που θα φτάνει τα 1,8 δισ. ευρώ. Η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των επικουρικών συντάξεων βάζει τέλος στις καταστροφικές επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη».

localStorage.clear();


Πηγή