Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αμανατίδης: Οι πρωτοβουλίες για τη Χειμάρρα είναι διαρκείς και συνεχείς

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις κατεδαφίσεις σπιτιών και επιχειρήσεων στη Χειμάρρα μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κάνοντας λόγο για σεβασμό του δικαιώματος της περιουσίας.

«Ο σεβασμός του δικαιώματος της περιουσίας αλλά και συνολικά των δικαιωμάτων της μειονότητας είναι μέσα στους πέντε όρους, και αυτό ήταν επιτυχία του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό ήταν επιτυχία του υπουργείου Εξωτερικών, γιατί στην αρχή όταν τέθηκαν από την επιτροπή έβαλαν μόνο ένα όρο, μέσα σε αυτό βάλαμε άλλους τέσσερις όρους όπου περιλαμβάνουμε το θέμα της ιδιοκτησίας της μειονότητας» τόνισε μιλώντας στον realfm 97,8.

«Αυτά που έγιναν χθες, θεωρώ ότι έχουν και ένα στοιχείο εσωτερικής κατανάλωσης με τον τρόπο που έγινε όλη η κινητοποίηση από αυτούς. Εδώ αφορούσε δύο περιπτώσεις και μάλιστα έγινε η παρέμβαση, υπήρξε η δικαστική απόφαση. Η μία περίπτωση που είναι για το βενζινάδικο έχει γίνει παρέμβαση και όπως έχει πει και ο υπουργός θα δοθεί άδεια να ανοίξει κάπου αλλού. Εμείς προστατεύουμε τα δικαιώματα γιατί δεν μπορεί ούτε να τους τα κατεδαφίσει, ούτε να τους αποζημιώνεις με εξευτελιστικά ποσά, έτσι ώστε ουσιαστικά να τους εκδιώκεις. Να είστε σίγουροι ότι όλες οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε είναι διαρκείς και συνεχείς», πρόσθεσε στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών.

localStorage.clear();


Πηγή