Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο

Δύο μόλις ημέρες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ και Νότια Κορέα προχώρησαν σε μια επίδειξη εναέριας δύναμης πάνω από την κορεατική χερσόνησο την Πέμπτη.

Στην άσκηση, που αποτελούσε προσομοίωση βομβαρδισμού θέσεων του αντιπάλου, συμμετείχαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, τέσσερα F-35B μαχητικά τύπου «Stealth», καθώς και νοτιοκορεάτικα και ιαπωνικά μαχητικά.

«Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας αποτελούν μια απειλή για τους συμμάχους μας και την πατρίδα μας και οι αποσταθεροποιητικές αυτές ενέργειες θα αντιμετωπιστούν αναλόγως», δήλωσε ο στρατηγός Terrence J. O’Shaughnessy, ο οποίος πραγματοποίησε μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην Ιαπωνία.

«Η σύνθετη αυτή αποστολή δείχνει την αλληλεγγύη μας προς τους συμμάχους μας και υπογραμμίζει την ευρύτερη συνεργασία για την προστασία ενάντια στον κοινό περιφερειακό εχθρό», συνέχισε.

ΕΝΤΑΣΗ ΗΠΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Στο μεταξύ, κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα η Τερέζα Μέι και ο Σίνζο Άμπε, στην οποία έγινε σαφές και από τις δύο πλευρές ότι συμφώνησαν στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, μετά την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ πάνω από την Ιαπωνία.

«Ο πρωθυπουργός Άμπε και εγώ συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας και μαζί με άλλους στην διεθνή κοινότητα για την αύξηση της πίεσης εναντίον της Βόρειας Κορέας, περιλαμβανομένης της αύξησης του ρυθμού στην επιβολή των κυρώσεων», δήλωσε στην τοποθέτησή της η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

ΕΝΤΑΣΗ ΗΠΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

localStorage.clear();


Πηγή