Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Αμερικανικές κυρώσεις σε Τούρκους υπουργούς για την υπόθεση Μπράνσον

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις ενάντια στους Τούρκους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, αναφορικά με την κράτηση από τις τουρκικές αρχές του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Η άδικη κράτηση του πάστορα Μπράνσον και η διαρκής δίωξή του από Τούρκους αξιωματούχους είναι απλώς απαράδεκτη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν. «Ο πρόεδρος Τραμπ έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την Τουρκία να τον απελευθερώσει άμεσα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αμερικανός πάστορας για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

Ο Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν «ενορχηστρωτή» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016. Κατηγορείται επίσης ότι παρείχε στήριξη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αλλά και για κατασκοπεία.

localStorage.clear();


Πηγή