Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αμυράς για τη φωτιά στη Δαδιά: Αν ζούσε ο βαρόνος Μιγχάουζεν, θα ωχριούσε μπροστά στα ψεύδη ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

«Αν ζούσε ο βαρόνος Μιγχάουζεν, θα ωχριούσε μπροστά στα ψεύδη που συστηματικά εφευρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ασκεί αντιπολίτευση. Η σημερινή ανακοίνωσή του για το δάσος της Δαδιάς είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της πολιτικής ψευδολογίας, στην οποία καταφεύγει απελπισμένα η αξιωματική αντιπολίτευση», τονίζει αρχικά ο κ. Αμυράς.

Συνεχίζοντας και σε απάντηση στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός σημειώνει: «Στο ασύστολο ψεύδος ότι δήθεν “η κυβέρνηση κατάργησε τον φορέα διαχείρισης του πάρκου” απαντούμε με την αδιαμφισβήτητη αλήθεια: Η κυβέρνηση αντικατέστησε τους φορείς με τη Μονάδα Διαχείρισης Δ’ Έβρου και Δαδιάς, ώστε οι παρεμβάσεις με σκοπό την προστασία του να πιάνουν τόπο.

Έτσι:

  • Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η Κυβέρνηση διέθεσε για την πυρασφάλεια του δάσους της Δαδιάς το ποσό των 500.000€, με το οποίο διανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες, συνολικού μήκους 140 χιλιομέτρων, όπως επίσης συντηρήσαμε και διαπλατύναμε δασικούς δρόμους συνολικού μήκους 440 χιλιομέτρων. Η αντίστοιχη χρηματοδότηση επί ΣΥΡΙΖΑ κυμαινόταν ετησίως από 25 έως 33 χιλιάδες ευρώ.

Οι αριθμοί, μιλούν από μόνοι τους.

  • Τα μέτρα αυτά, όπως επιβεβαιώνουν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Σουφλίου, ο Περιφερειάρχης, κυρίως όμως οι κάτοικοι της περιοχής, συνετέλεσαν καταλυτικά στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς τις παρθένες εκτάσεις του δάσους.
  • Τα έργα πρόληψης στη Δαδιά υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο των εκτεταμένων προληπτικών καθαρισμών ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων «Antinero», οι οποίοι γίνονται για πρώτη φορά.
  • Από τον Μάιο εκτελούνται παρόμοια έργα πυρασφάλειας σε 100 δασικές περιοχές όλης της Ελλάδας, συνολικής χρηματοδότησης €72 εκατ. με τα οποία διανοίγονται 2.200 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών κι αφαιρείται η καύσιμη ύλη από περίπου 80.000 στρέμματα δάσους.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση αντίληψη για τα έργα αυτά, που ισχυρίζεται ότι οι φωτιές σβήνουν μόνες τους. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια…».


Πηγή