Κυριακή , 19 Μάιος 2024

Αναδίπλωση Κασσελάκη μετά τον σάλο: Δεν επανέλαβε ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», επιμένει για συγκάλυψη εγκλημάτων

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε για τη φράση ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά» έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας «αιφνιδιασμένος» από την αντίδραση της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με κατοίκους της Ηγουμενίτσας, είπε σε κάποιον εξ αυτών που του είπε ότι θέλουμε πατριώτες, από λόγια έχουμε χορτάσει. «Πατριδοκάπηλοι υπάρχουν πολλοί» είπε αρχικά ο κ. Κασσελάκης για να προσθέσει: «Και άλλοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι, συγκαλύπτουν εγκλήματα, κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, αλλά συγκαλύπτουν και ψηφίζουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Δείτε το βίντεο:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με προσωπική του ανάρτησή του στα social δεν επανέλαβε τη φράση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ωστόσο επανέλαβε ότι πολιτικοί συγκαλύπτουν εγκλήματα με κορυφαίο το «έγκλημα των Τεμπών» όπως το χαρακτήρισε. Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό «να εξαιρέσει τον εαυτό του και τους βουλευτές του από αυτήν τη συνομοταξία» συνυπογράφοντας το κατηγορητήριο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή αλλά προέβλεψε: «Δε θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς».

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ γι’ αυτά που είπα συνομιλώντας -όπως κάνω καθημερινά- με πολίτες. Μου δίνεται όμως έτσι η ευκαιρία να τα πω και γραπτώς: Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών. Υπάρχει ένας απλός τρόπος για τον Πρωθυπουργό να εξαιρέσει τον εαυτό του και τους βουλευτές του από αυτήν τη συνομοταξία: Το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή το έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπογράφουν και παραπέμπεται ο υπουργός των Τεμπών στη δικαιοσύνη. Δε θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς. Όμως όσα χέρια κι αν φιλήσουν, η συνενοχή φαίνεται στο βλέμμα τους – και θα μείνει για πάντα στα χέρια τους».

Σάλος με Κασσελάκη: «Συγκαλύπτουν εγκλήματα και υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» -Ρωμανός: Ατελείωτη χυδαιότητα

ΣΥΡΙΖΑ για τη φράση Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»: Ας μιλήσει και ο Μητσοτάκης με πολίτες

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του απάντησε πως «καλό θα ήταν η «ευαισθησία» της Νέας Δημοκρατίας να μην περιορίζεται στις συζητήσεις που έχει με πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά στο να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όσους συντέλεσαν στο έγκλημα των Τεμπών».

Στη συνέχεια η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «θα ήταν πραγματικά πολύ διαφωτιστικό για τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται στο Μαξίμου και να συνομιλεί με πολίτες αποκλειστικά και μόνο σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Να μιλήσει αδιαμεσολάβητα με τον κόσμο και να κατανοήσει τον θυμό που υπάρχει από την συγκάλυψη του εγκλήματος. Τότε ίσως καταλάβει πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει να συγκαλύπτει το άλλο τζάκι του κόμματος του».​

Ρωμανός: Χυδαιότητα ο κατήφορος Κασσελάκη δεν έχει τέλος

Η δήλωση Κασσελάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ν. Ρωμανός έκανε λόγο για «χυδαιότητα» και πως «ο Πολακισμός είναι επίσημα η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση Ρωμανού:

«Μετά από τη μικρή ανάπαυλα των άγιων ημερών, ο κ. Κασσελάκης το πιάνει από εκεί που το άφησε! Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε βίντεο, που ανήρτησε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια, ότι “Υπουργοί σκοτώνουν παιδιά”. Η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό! Κάποτε τέτοιες δηλώσεις έκανε ο κ. Πολάκης και ζητούσαμε μάταια από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις. Τώρα πια τις δηλώσεις αυτές τις κάνει η ίδια η ηγεσία, επιβεβαιώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά είναι επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος. Να τον χαίρονται»


Πηγή