Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αναστασιάδης: Και ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς είναι καλοί πατριώτες

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε απέφυγε, όταν ρωτήθηκε, να σχολιάσει την παραίτηση Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και κατά πόσο αυτή και η ανάληψη του υπουργείου από τον κ. Τσίπρα αποτελεί «βήμα μπροστά ή πίσω».

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω ποσώς και να συγκρίνω, αν ο κ. Κοτζιάς είναι καταλληλότερος από τον κ. Τσίπρα. Θεωρώ και τους δύο, εξίσου καλούς πατριώτες», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

Σε ερώτηση, πόσο συχνή είναι η επικοινωνία του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αν θα επικοινωνήσει με κάποιους στην Τουρκία σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην ΑΟΖ, απάντησε ότι η συνάντησή του στην Νέα Υόρκη με τον κ. Τσαβούσογλου, είχε διευθετηθεί κατά την συνάντηση Κοτζιά και Τσαβούσογλου, «καθώς (ο Τούρκος ΥΠΕΞ) έστειλε μήνυμα πως ήθελε να βρεθούμε. Με τον κ. Τσαβούσογλου γνωριζόμαστε από το 2005, όμως είναι η δεύτερη φορά που συζητούμε για το Κυπριακό» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Επίσης δήλωσε ότι η πρότασή του για την αποκέντρωση εξουσιών «δημιουργεί το αίσθημα ασφάλειας στους Τουρκοκύπριους, αφαιρεί την εμμονή σε θετική ψήφο σε όλες τις αποφάσεις, αλλά και αναιρεί και τα προσχήματα της Τουρκίας για τη διατήρηση εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων για προστασία των Τουρκοκυπρίων από αυθαίρετες αποφάσεις των Ελληνοκυπρίων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι «εάν εξευρεθεί λύση, δεν θα υπάρχει τουρκοκυπριακή ΑΟΖ».

localStorage.clear();


Πηγή