Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΑΝΕΛ: Βήμα-βήμα κερδίζουμε το στοίχημα της εξόδου από το καθεστώς των μνημονίων

«Είμαστε για την ώρα σε μια οικονομία υπό αυστηρή επιτροπεία και σε μνημονιακό καθεστώς, που απαιτεί πειθαναγκαστικά συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε πως βήμα-βήμα κερδίζουμε το στοίχημα της εξόδου από το καθεστώς των μνημονίων, προκειμένου να χαράξουμε μια ιδιόκτητη οικονομική πολιτική. Ο Προϋπολογισμός που ψηφίζεται, είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός, και μπορούμε να πούμε ότι αφού σταθεροποιήθηκε η οικονομία, τώρα περνά στη φάση που θα αναπτύσσεται» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ως ενδεικτικό το γεγονός ότι «τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων έπεσαν στα επίπεδα του 2007, στο 4,11%, το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου έπεσε στο 3,27% ξεπερνώντας και τις προβλέψεις της Κομισιόν που θεωρούσε ως βάση το 3,75% για να μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018».

Είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «διορθώσει τους αριθμούς και ταυτόχρονα να κρατήσει όρθια τα φτωχά και μεσαία στρώματα», ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Είπε ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης που μιλά για μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, δεν εξηγεί από πού θα εξοικονομήσει χρήματα για να πληρώνει το χρέος με τους σημερινούς ρυθμούς, χωρίς ρύθμιση. Χαρακτήρισε το μέρισμα που έδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014 ως μέρισμα με «καθαρά προεκλογική χροιά» και προερχόμενο από έντοκο δανεισμό του Δημοσίου, σε αντίθεση με το κοινωνικό μέρισμα που δίνει η σημερινή κυβέρνηση, το οποίο «προέκυψε από το υπερπλεόνασμα».

Είπε ότι αν η χώρα δεν ήταν υπό επιτροπεία, δεν θα ασκούσε επιδοματική πολιτική, σημειώνοντας ότι «πετυχαίνουμε τους στόχους και εφόσον έχουμε υπερπλεόνασμα, το επιστρέφουμε στην ελληνική κοινωνία εκεί που το οφείλουμε].

«Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα στο 1,75% για το 2017 και στο 3,5% για το 2018 από το περίπου 4,5% που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μειώσαμε επίσης και το περίπου 4% που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι το 2030» πρόσθεσε.

Ως προς την αναφορά στο κείμενο των «53» του ΣΥΡΙΖΑ περί «ομηρίας από τους ΑΝΕΛ» και τις διαφωνίες του Δημ. Καμμένου για το θέμα του μουφτή, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ απάντησε πως «τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα δεν είμαστε ίδια, δεν γίναμε ίδια και δεν θα γίνουμε ίδια, όπως έγιναν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Έχουμε τις διαφορές μας και τις διατυπώνουμε. Έχει γίνει μια έντιμη συμφωνία μεταξύ του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα, με στόχο να μπορέσουμε να βγούμε από το καθεστώς των μνημονίων».

localStorage.clear();


Πηγή