Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πάνω από 4 άδειες άφησε ο Παππάς

Στο θέμα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι και λίγο αυξημένος.

«Ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα προκύψει κατόπιν διαβούλευσης της κυβέρνησης με τις πολιτικές δυνάμεις και θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν καταβάλει οι υπερθεματιστές, ο υπουργός είπε ότι μόλις εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων στους τέσσερις υπερθεματιστές.

Ο υπουργός μιλώντας για τα καθήκοντά του στο νεοσύστατο υπουργείο και το εάν «θα παρακολουθεί πολίτες», όπως τον κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε ότι «θα ήταν αστεία αυτά τα περί “Μεγάλου Αδερφού” που μου καταλογίζονται αν δεν ήταν ανεύθυνα…»

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα, και στην αλλαγή της στάσης που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, συγκρινόμενος πάντα με τη στάση που κρατούσε, ως αντιπολίτευση, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια και κυρίως υπό την διακυβέρνηση του Ομπάμα, είχαν υιοθετήσει μία ατζέντα αντίθετη με τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη και συμπλήρωσε ότι οι στάσεις των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να κρίνονται με γνώμονα τις εκάστοτε συνθήκες.

Όταν ρωτήθηκε για τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διευθέτηση του χρέους, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «επιδίωξη μας η τήρηση των συμφωνηθέντων. Τα επίδικα είναι πλέον πολιτικά», ενώ χαρακτήρισε «ενθαρρυντικά» τα στοιχεία της οικονομίας.


Πηγή