Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Αντώνης Σύκαρης: Η τελευταία συνέντευξη στο iefimerida -Ηταν η 4η προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή Νταουλαγκίρι

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο -και όχι μόνο- η είδηση του θανάτου του διάσημου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Σύκαρη κατά τη διάρκεια ορειβατικής αποστολής στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Ο Αντώνης Σύκαρης που στο παρελθόν πάτησε στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου βρήκε τραγικό θάνατο κατά την κατάβαση από την κορυφή του βουνού στα Ιμαλάια σκορπίζοντας την θλίψη σε συγγενείς, φίλους και όσους των γνώριζαν.

Η τελευταία συνέντευξη του Αντώνη Σύκαρη στο iefimerida.gr

«Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά ελληνική αποστολή στο βουνό των Ελλήνων, στο Dhaulagiri, όπως το αποκαλούμε οι Έλληνες ορειβάτες, αφού έχουν γίνει συνολικά μέχρι σήμερα πέντε ελληνικές προσπάθειες χωρίς επιτυχία. Προσωπικά είναι η 4η ορειβατική μου προσπάθεια στην 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Νιώθω έτοιμος να πετύχω τον στόχο μου», δήλωνε φανερά ενθουσιασμένος στην τελευταία του συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το iefimerida.gr ο Αντώνης Σύκαρης.

«Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν!». Αυτή η φράση ήταν βαθιά ριζωμένη στο μυαλό του ο Αντώνη Σύκαρη, όπως είχε δηλώσει στις 26 Μαρτίου στο iefimerida.gr

Ο Αντώνης Σύκαρης είχε ανέβει με επιτυχία σε 170 κορυφές στο εξωτερικό και είχε πραγματοποιήσει 66 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ηταν ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανέβει σε πέντε από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ., ενώ έχει σκαρφαλώσει σε 63 κορυφές πάνω από τα 4.000 μ. στις Άλπεις, μεταξύ αυτών: Everest 8.848m, Kanchenjunga 8.586m, Loche 8.516m, Manaslu 8.163m και στην Annapurna 8.091m.


Πηγή