Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Απάντηση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Μαζί με την αλήθεια θα αναδειχθεί και το μέγεθος της συκοφαντίας

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των παρακολουθήσεων, τονίζοντας ότι μαζί με την αλήθεια θα αναδειχθεί και το μέγεθος της συκοφαντίας.

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ υπενθυμίζει ότι ήδη δρομολογηθεί η διερεύνηση της υπόθεσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από τη Βουλή.

«Η διερεύνηση τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και σε θεσμικό επίπεδο από τη Βουλή έχει ήδη δρομολογηθεί. Και τότε μαζί με την αλήθεια θα αναδειχθεί και το μέγεθος της συκοφαντίας, της υποκρισίας και της μικροπολιτικής σκοπιμότητας και θα διαψευστούν διάφορα ευφάνταστα σενάρια, είτε αφορούν πληροφορίες χωρίς στοιχεία για παρακολούθηση προσώπων είτε τη χρήση λογισμικού από τις ελληνικές αρχές παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις. Όσο για τα νέα χυδαία ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα που αφορούν τη θωράκιση της χώρας από κυβερνοεπιθεσεις, θα δοθούν αρμόδιως οι κατάλληλες απαντήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρατήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στο σκοτάδι, ενώ είχε παραθέσει και τέσσερα ερωτήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα αδίστακτο καθεστώς με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Οι ανακοινώσεις τους μόνο γέλιο προκαλούν ωστόσο περιμένουμε από χθες σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε:

  1. Ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator και έκανε παράνομες παρακολουθήσεις;
  2. Ισχύει ότι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 7-8 πολιτικοί που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ;
  3. Έχει αγοράσει η μισθώσει το ΚΕΤΥΑΚ, η παραΕΥΠ δηλαδή των Μητσοτάκη – Δημητριάδη – Πιερρακάκη, το κακόβουλο λογισμικό Predator;
  4. Ισχύει ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για να στήσουν το κύκλωμα τους;

Γνωρίζουμε ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι αλλά ματαιοπονούν. Δεν θα τα καταφέρουν, όλα θα έρθουν στο φως. Το ελάχιστο που περιμένουμε είναι πότε θα τελειώσει τις διακοπές του ο τουρίστας υποκλοπέας για να παραιτηθεί».​


Πηγή