Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απάτη στη Λάρισα: Παρίστανε έμπορο αυτοκινήτων και πήρε από 49χρονο βενζινοπώλη 13.000 ευρώ

Απάτη στη Λάρισα όπου άγνωστος κατάφερε να «σηκώσει» 13.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 49χρονου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» ο δράστης επικοινώνησε με τον 49χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και συστήθηκε με το όνομα Λαρισαίου, υπαρκτού ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων.

Ο υποτιθέμενος έμπορος αυτοκινήτων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 49χρονο και ισχυρίστηκε πως έφερε δέκα αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο «δεν έχουν σταγόνα καυσίμων» και για το λόγο αυτό ήθελε να τα εφοδιάσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ.

Ζήτησε ωστόσο να πληρώσει από απόσταση και έτσι ζήτησε αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για να πιστώσει το χρηματικό αντίτιμο. Μέσω άλλης εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο στη συνέχεια (Viber), αλλά και γραπτού μηνύματος στο κινητό του 49χρονου, ο δράστης του απέστειλε μήνυμα (sms) που τον παρέπεμπε σε σύνδεσμο που έμοιαζε με το περιβάλλον της Εθνικής Τράπεζαν, όπου ο 49χρονος τοποθέτησε τα διαπιστευτήριά του για της επιβεβαίωση της συναλλαγής.

Την επόμενη ημέρα ο 49χρονος δέχτηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τον άγνωστο άνδρα, από την ίδια τηλεφωνική σύνδεση. Ο δεύτερος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού σε άλλη τράπεζα. Έτσι, ο 49χρονος κοινοποίησε τον εταιρικό λογαριασμό και δέχθηκε νέο sms με συνημμένο σύνδεσμο, ο οποίος αυτής τη φορά παρέπεμπε σε περιβάλλον όμοιο με αυτό της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο 49χρονος καταχώρισε τα διαπιστευτήρια της ηλεκτρονικής συναλλαγής, με τον άγνωστο δράστη να «σηκώνει» 13.000 ευρώ, χρήματα που μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο, άγνωστο στον Λαρισαίο επιχειρηματία.

Σημειώνεται ότι ο άγνωστος άνδρας προσπάθησε να στήσει παράλληλα απάτη και σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων της Λάρισας, όπου επικαλέστηκε έτερο (Λαρισαίο) ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.


Πηγή