Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Απεργία: Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν και για πόσο [οδηγίες]

Σημαντικά περιορισμένες είναι σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργατικές ομοσπονδίες της χώρας.

Παρά τις στάσεις εργασίες και τις 24ωρες κινητοποιήσεις, οι πολίτες έχουν κάποια περιθώρια μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν και για πόσο

Τα μοναδικά μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι διαθέσιμα στην Αθήνα είναι το Τραμ και ο Ηλεκτρικός (Γραμμή 1 του Μετρό).

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία με στάση εργασίας, πραγματοποιώντας δρομολόγια από τις 8:00 έως και τις 22:00. Στάση εργασίας αποφάσισαν και τα σωματεία εργαζομένων στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ). Στον Ηλεκτρικό τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Ποια ΜΜΜ δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο

Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργία πραγματοποιούν -και, συνεπώς, δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο- οι εργαζόμενοι:

  • Στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό
  • Στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ
  • Στα τρόλεϊ

Υπενθυμίζεται ότι στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα-προαστιακός σιδηρόδρομος), καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ σήμερα κινούνται μόνο τα οχήματα των ΚΤΕΛ, στις 60 γραμμές. Επιπλέον, εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο Νυχτερινό.


Πηγή