Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ημέρα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων που είναι προγραμματισμένο την ίδια μέρα στο πλαίσιο του καθιερωμένου ανοίγματος των καταστημάτων για 8 Κυριακές κάθε έτος σύμφωνα με το νόμο 4177/2013.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Στο κάλεσμα της προς τις οργανώσεις εμπόρων σε όλη τη χώρα αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου να στηρίξουν την απεργία κρατώντας κλειστά τα καταστήματα τους η ΟΙΥΕ αναφέρει: «Η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι σαφής. Πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή. Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, συνεχίζουμε με ένταση και επιμονή για την πλήρη και ολική επαναφορά της Κυριακής – Αργίας».

Την απεργία στηρίζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ), το οποίο με ανακοίνωση του τονίζει ότι η κυριακάτικη αργία είναι δικαίωμα και κατάκτηση πολλών δεκαετιών και καλεί τους καταναλωτές να απέχουν την Κυριακή από τις όποιες αγορές τους.


Πηγή