Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απεργία: 24ωρη κινητοποίηση και των λιμενεργατών στον ΟΛΠ την Πέμπτη

Τη συμμετοχή της στην απεργία για τα Τέμπη, με σύνθημα «οι ζωές μας μετράνε περισσότερο από τα κέρδη τους», ανακοίνωσε η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Στην απεργία της Πέμπτης, 16ης Μαρτίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς:

«Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική γενική απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την Πέμπτη 16 Μάρτη για την απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στο Σύνταγμα (στη συμβολή Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εργαζόμενοι ΟΛΠ: Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη

Σύμφωνα με την Ένωση, «η ελληνική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και ζητά δικαιοσύνη. Η θλίψη και η οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν έχει γίνει πάνδημη απαίτηση για αναζήτηση ευθυνών και απόδοση δικαιοσύνης. Για την ασφάλεια των μεταφορών και των μετακινήσεων δεν δεχόμαστε ότι ευθύνεται η “κακιά η ώρα” και το οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος. Τη σημερινή εποχή που τα τεχνολογικά μέσα και τα συστήματα ασφαλείας έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να αποτρέπουν τις επιπτώσεις ενός τέτοιου λάθους. Η θητεία της σημερινής κυβέρνησης διανύει ήδη τον τέταρτο χρόνο κι ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα λύσει τα προβλήματα και τις παθογένειες, το δυστύχημα απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε όχι μόνο δεν το απέτρεψαν αλλά επιπλέον δεν δείχνει καμιά διάθεση να αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες που της αναλογούν ώστε να λάβει έστω και τώρα αποφάσεις και να δώσει λύσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων. Οι συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές περικοπών, λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας είναι οι κύριες αιτίες για αυτό που συνέβη» σημειώνουν μεταξύ άλλο οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και παραθέτουν τα αιτήματά τους:

· Απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη

· Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές μεταφορές και μετακινήσεις

· Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

· Άμεση επαναλειτουργία, αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και λήψη μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των αμαξοστοιχιών

· Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεδιοίκησης και του δευτεροβαθμίου ελέγχου

· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

· Τερματισμό των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων


Πηγή