Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για ατύχημα με εργαλείο ζαχαροπλαστικής

Γαλλικό δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1,1 εκατ. ευρώ σε μια γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγη στα χέρια της σιφόν για σαντιγί, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο κρανίο και να χάσει μέρος του προσώπου της.

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε λίγους μήνες αφότου γνωστή Γαλλίδα μπλόγκερ έχασε τη ζωή της σε παρόμοιο περιστατικό, με σιφόν της ίδιας εταιρείας, όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph.

Το δικαστήριο, στην πόλη Montauban του γαλλικού νότου, έκρινε πως η Emilie Lada έπρεπε να αποζημιωθεί για το ατύχημα που είχε το 2013 και το οποίο της άφησε μόνιμη αναπηρία: απώλεια μνήμης και απώλεια της αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης. Η 30χρονη τότε ετοίμαζε μους στο σπίτι της, όταν το σιφόν εξερράγη στα χέρια της και το πλαστικό κάλυμμά του έσκασε στο πρόσωπό της.

Παρόντες στην κουζίνα ήταν ο άνδρας της και τα δύο μικρά παιδιά τους.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τη ζωή της να απειλείται. Κέρδισε τη μάχη της για τη ζωή και παρότι το πρόσωπό της αποκαταστάθηκε πλήρως, της έμειναν μόνιμες αναπηρίες. Η αποζημίωση δόθηκε από τον εισαγωγέα του σιφόν και την ασφαλιστική του εταιρεία.

Από το 2013 έχουν καταγραφεί περίπου 60 τέτοια περιστατικά, πολλά με σιφόν της ίδιας εταιρείας αλλά και μερικά με σιφόν άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της Lada, η αποζημίωση αφορά μια ζωή που «χάθηκε». «Υπάρχουν σοβαρές συνέπειες από το τραύμα στο κεφάλι. Είναι μια νεαρή γυναίκα που δεν μπορεί να δουλέψει πια, υποφέρει από απώλεια μνήμης, δεν έχει όσφρηση ούτε γεύση» τόνισε.

Εκτός από την αποζημίωση του 1,1 εκατ. ευρώ στην ίδια την τραυματία, ορίστηκε αποζημίωση 10.000 ευρώ και για τον σύζυγο και τα παιδιά της, που ήταν μάρτυρες του ατυχήματος.

localStorage.clear();


Πηγή