Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Αποκλείστηκαν ομάδες από σχολικό πρωτάθλημα λόγω επεισοδίων

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησε στον αποκλεισμό των ομάδων του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς από τη συνέχεια του σχολικού πρωταθλήματος, μετά τα επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα στο γήπεδο της Τριανδρίας.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδίκασε «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια των εξωσχολικών δραστών να αμαυρώσουν την αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με τη σχολική ζωή και με το αθλητικό πνεύμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Σύμφωνα με το υπουργείο, χθες, Τετάρτη 14 Μαρτίου, πριν τη λήξη της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχ. έτους 2017-18, μεταξύ των ομάδων του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς στο γήπεδο Τριανδρίας – κατά τον οποίο οι ομάδες σημείωσαν ισοπαλία με σκορ 1-1 και θα ακολουθούσε η διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη νικητή – σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ εξωσχολικών ατόμων, τα οποία εισήλθαν στις κερκίδες, με μερίδα παραβρισκόμενων μαθητών των δύο σχολείων, που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Ο υπεύθυνος από την ΟΕΣΑΔ ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να τραπούν σε φυγή.

Η αρμόδια ΟΕΣΑΔ Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε τον αποκλεισμό των δυο σχολικών ομάδων από τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενώ θα συνεδριάσει άμεσα για την επιβολή ποινής.

Από τους τέσσερις προγραμματισμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στον ίδιο χώρο, οι υπόλοιποι τρεις διεξήχθησαν κανονικά».

Υπενθυμίζουμε ότι στο περιθώριο του αγώνα για το σχολικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης μεταξύ των δύο σχολείων συνεπλάκησαν περίπου 40 ανήλικα άτομα με κράνη και κρατώντας καδρόνια και πέτρες. Έγιναν 17 συλλήψεις, ενώ από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά δύο νεαρά άτομα και προκλήθηκε πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων, τον οποίο κατάσβεσε άμεσα η Πυροσβεστική.

localStorage.clear();


Πηγή