Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αποκλειστικό: Όλες οι εκθέσεις ελέγχου του Euroferry Olympia από το 2014 -Τα προβλήματα και οι ελλείψεις

Πολλά προβλήματα στο επίπεδο της ασφάλειας, της επικοινωνίας αλλά και της πυρασφάλειας παρατηρούνται στις εκθέσεις ελέγχου που έχουν γίνει στο πλοίο Euroferry Olympia από το 2014 έως και σήμερα.

Το iefimerida.gr αποκαλύπτει όλα τα έγγραφα από τους ελέγχους και τις εκθέσεις που έγιναν και δημοσιεύτηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα ποιότητας των πλοίων.

Οι έλεγχοι στο Euroferry Olympia

Το 2014 το πλοίο ελέγχθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε πως έλειπε ο εξοπλισμός για πρώτες βοήθειες και για ασφάλεια πάνω στο πλοίο.

Το 2015 το πλοίο ελέγχθηκε και πάλι από τους αρμόδιους αξιωματικούς του Λιμενικού, αυτή τη φορά στο λιμάνι της Πάτρας. Εκεί διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσε το σύστημα επικοινωνίας (μεγάφωνα) του πλοίου, ενώ τα έγγραφα του πλοίου και η συσκευή εγγραφής δεδομένων δεν ήταν όπως έπρεπε.

Επιπρόσθετα, το 2016 ο έλεγχος έγινε και πάλι στην Ηγουμενίτσα. Οι αρμόδιοι τότε εντόπισαν πως ο ηλεκτρικός εξοπλισμός γενικά στο πλοίο ήταν μη λειτουργικός.

Αντίστοιχα, το 2017 οι αξιωματικοί στον έλεγχο διαπίστωσαν πως το σύστημα πυρασφάλειας είχε προβλήματα, καθώς οι τρόποι διαφυγής σε μία ενδεχόμενη φωτιά ήταν μπλοκαρισμένοι. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί είδαν πως ο κύριος κινητήρας πρόωσης του πλοίου δεν ήταν όπως έπρεπε (σ.σ. το ίδιο πρόβλημα εντοπίστηκε και το 2018.)

Το 2019 ο έλεγχος ήταν και πάλι εξονυχιστικός. Πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα και διαπιστώθηκε πως έλειπε (!) ο εξοπλισμός πυρόσβεσης του πλοίου, ενώ δεν λειτουργούσαν τα μεγάφωνα. Το 2021 παρατηρήθηκαν και πάλι προβλήματα στο σύστημα επικοινωνίας, τα συστήματα ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης αλλά και σε επίπεδο πυρασφάλειας.

Χθες το iefimerida.gr είχε αποκαλύψει πως και στον έλεγχο που είχε γίνει στις 16 Φεβρουαρίου είχαν εντοπιστεί προβλήματα. Ειδικότερα, οι σήτες του εξαερισμού είχαν χνούδι, τα εγχειρίδια πυρασφάλειας δεν είχαν επικαιροποιηθεί (σ.σ.: με τον νέο εξοπλισμό των πομποδεκτών επικοινωνίας που είχε αγοράσει η εταιρεία), ενώ υπήρχαν ελλείψεις και στους κανόνες υγιεινής (σ.σ.: στις τουαλέτες δεν υπήρχε σαπούνι).

Τα έγγραφα με τις εκθέσεις ελέγχου του Euroferry Olympia

Η έκθεση του 2014:



Η έκθεση του 2015:

Η έκθεση του 2017:



Η έκθεση του 2019:





Η έκθεση του 2021:

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία μετά τον εκάστοτε έλεγχο είχε περιθώριο 14 ημερών να διορθώσει τα προβλήματα.


Πηγή