Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Απολύθηκε ο πιλότος που έσωσε τον Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος

Απολύθηκε ο πιλότος Barış Yurtseven που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν από το Νταλαμάν στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του πραξικοπήματος, σώζοντάς του κυριολεκτικά τη ζωή.

Η απόλυση έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο κaι αιτία ήταν το γεγονός ότι ο πιλότος δεν είχε κλείσει τον αναμεταδότη που βοηθούσε να εντοπίζει την κίνησή του αεροσκάφους όπως και είχε ζητηθεί να κάνει εκείνο το βράδυ για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, ο πιλότος είχε καταθέσεις και στην Bank Asya που φέρεται να χρηματοδοτεί τον Γκιουλέν. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε λογαριασμό για τις πληρωμές του σχολείου του γιου του και καμία διασύνδεση με τη FETO, την οργάνωση του Γκιουλέν.

Το βράδυ του πραξικοπήματος ο Ερντογάν είχε ρωτήσει τους δυο πιλότους αν ήταν μαζί του κι εκείνοι απάντησαν: «Είμαστε μαζί σου έως το τέλος. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φτάσετε εσείς και η οικογένειά σας στον προορισμό σας. Θα πεθάνουμε μαζί σας αν χρειαστεί».

Η απόλυσή του έγινε τώρα γνωστή γιατί έκανε αίτηση πρόσληψης σε άλλη αεροπορική εταιρεία.οορισμό σας. Θα πεθάνουμε μαζί σας αν χρειαστεί».

localStorage.clear();


Πηγή