Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

«Αποσύρω την επιστολή για όλους, εκτός από σένα» είπε ο Κασσελάκης στον Τεμπονέρα -Νέοι άγνωστοι διάλογοι

Νέους απίθανους διαλόγους στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Κασσελάκη και Δ. Τεμπονέρα φέρνει στην δημοσιότητα το iefimerida.gr.

Την ίδια ώρα, το περιβάλλον Κασσελάκη δείχνει να προετοιμάζεται για την επόμενη «σύγκρουση» με τους αμφισβητίες του, στο συνέδριο που ξεκινά αύριο Πέμπτη.

Νέες βόμβες ετοιμάζει ο Κασσελάκης στο Συνέδριο

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης προτίθεται να ρίξει νέες βόμβες καλώντας το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κομματικό όργανο, που αριθμεί περίπου 4.000 συνέδρους, να ψηφίσουν τις προτάσεις του για μια σειρά από ζητήματα οργάνων, κατευθύνσεων κ.λπ.

Στην θυελλώδη πεντάωρη συνεδρίαση, που κατέληξε τελικώς σε μερική ανακωχή, το κλίμα ξεκίνησε με ένταση έπειτα από όσα είχαν προηγηθεί από το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη της συνεδρίασης έθεσε το δίλημμα «ή δεν θα με αμφισβητήσετε ως τις επόμενες εκλογές, δηλαδή το 2027, ή προσφεύγω στη βάση για να ανανεώσω την εντολή που έχω» για να προσθέσει: «Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή αναβάπτιση στο Συνέδριο».

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας απάντησαν στο ίδιο ύφος. «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές» φέρονται να του είπαν τα μέλη της ΠΓ, που είδαν για μια ακόμη φορά τον κ. Κασσελάκη να επιμένει να ρίχνει το βάρος της κακής εικόνας του κόμματος σε όλους τους άλλους, πλην του εαυτού του.

Παρασκήνιο με καυτούς διαλόγους Κασσελάκη-Τεμπονέρα -«Με αμφισβητείς;»

Μάλιστα το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας που του απάντησε: «Είμαστε αριστεροί. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή. Όλοι κρινόμαστε. Προσωπικά δεν έχω πολιτικές ανασφάλειες. […] Δεν αντιπολιτευόμαστε τον εαυτό μας. Κοιτάμε έξω και μπροστά και έχουμε μοναδικό μέτωπο απέναντι στα μεγάλα προβλήματα. […] Τέλος, δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο πρόεδρος, έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Ο διάλογος Κασσελάκη-Τεμπονέρα

  • Κασσελάκης: Με αμφισβητείς;
  • Τεμπονέρας: Όχι, πρόεδρε.

Και ενώ η συνεδρίαση κατέληγε σε συμβιβασμό εκατέρωθεν, καθώς οι 16 από τους 17 έδειξαν να αρκούνται με την ανανέωση της αμφίδρομης εμπιστοσύνης με το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα βάρυνε ξανά.

Την αποσύρω για όλους εκτός από σένα!

Αφορμή η επιστολή Κασσελάκη από το Λονδίνο, προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την οποία επέκριναν άπαντες, λέγοντας ότι περιείχε προσβλητικούς όρους για εκείνους. Μπροστά στο επαπειλούμενο φάσμα της οριστικής ρήξης ο Στ. Κασσελάκης έκανε τον συμβιβασμό, ωστόσο εξαίρεσε τον Δ. Τεμπονέρα, ο οποίος επέμενε να μπει το θέμα σε ψηφοφορία.

«Εφόσον βεβαιώνετε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αποσύρω την επιστολή, φραστικά για όλους εκτός από εσένα» φέρεται να είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης προς τον κ. Τεμπονέρα, δείχνοντας ότι η μεταξύ τους ρήξη είναι μάλλον οριστική.

Όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν το ερωτηματολόγιο αλλά ζήτησαν να… προστεθούν ερωτήματα

Την ίδια ώρα, η σκόνη που σηκώθηκε για το θέμα του ερωτηματολογίου φαίνεται ότι δεν είχε αντικείμενο.

Πηγές προσκείμενες στον Στ. Κασσελάκη σημειώνουν ότι όχι μόνο δεν το πήρε πίσω αλλά είναι αναρτημένο και στην πλατφόρμα isyriza.gr στην ενότητα «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη γνώμη σου».

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα μέλη της ΠΓ όχι μόνο δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις αλλά ζήτησαν να… προστεθούν ερωτήσεις για να είναι «πιο παραγωγική η διαδικασία».

Άλλωσε η Κουμουνδούρου σήμερα το πρωί με διαρροή της επιχείρησε να γυρίσει το κλίμα, λέγοντας ότι το ερωτηματολόγιο είναι αναρτημένο και πως κανείς δεν ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να αποσύρει την επιστολή παρά μόνο ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, υπονοώντας προφανώς τον Διονύση Τεμπονέρα.


Πηγή