Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συνεδρίαση για τη Novartis

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε διαδικασίες-παρωδία», είπε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συνεδρίαση για την υπόθεση Novartis.

Επίσης, ανήγγειλε ότι η Κοινοβουλευτικό Ομάδα του κόμματός του θα αποχωρήσει και από τη συνεδρίαση και από την ψηφοφορία.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, στη συζήτηση για την υπόθεση της Novartis: «Αν η Βουλή είναι αναρμόδια για τον κ. Πικραμμένο, είναι δυνατό να είναι αρμόδια για τον κ. Σαμαρά; Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει, ή δεν υπάρχει αρμοδιότητα. Γιατί θέλουμε 10 κάλπες; Συζητάμε ένα τυπικό θέμα: την αρμοδιότητα της Βουλής. Δεν μπαίνουμε στην ουσία. Διότι θέλουμε το βράδυ να λέμε τον αριθμό με τον οποίο δήθεν ο καθένας εξ αυτών αξιολογήθηκε και κρίθηκε ως ύποπτος ενοχής, για να παραπεμφθεί δήθεν στη δικαιοσύνη».

Μίλησε για μεθόδευση και σκοπιμότητα εκ μέρους της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συναίνεσε στη σύσταση της επιτροπής. «Όλη η αντιπολίτευση ζήτησε να παρουσιαστούν οι μάρτυρες στη Βουλή, να εξεταστούν στην επιτροπή, με όποιον τρόπο επιλεγεί, και να προστατευθεί και η ανωνυμία τους ακόμη. Δεν μπήκατε καν στη συζήτηση» είπε.

«Τώρα έρχεστε και λέτε στη δικαιοσύνη αυτό που η δικαιοσύνη πριν τέσσερις μήνες είπε σε εσάς: “εξετάστε την υπόθεση”. Αρνηθήκατε να εξετάσετε την υπόθεση, αρνηθήκατε να φέρετε τους μάρτυρες ενώπιον της Βουλής και αυτή τη στιγμή με εφευρήματα προσπαθείτε να συντηρήσετε αυτή την ακραία περίπτωση εμπαιγμού της δικαιοσύνης, αυτή την ακραία περίπτωση κατασυκοφάντησης πολιτικών χωρίς να τους δίνετε τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους» πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς και κατέληξε:

«Στην αποψινή ψηφοφορία ένα να θυμούνται οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ: ότι ψηφίζουν οριστικά τη μη ουσιαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, γιατί φοβήθηκαν να διερευνήσουν ουσιαστικά αυτή την υπόθεση, γιατί τότε θα αποκαλύπτονταν ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί που έστησαν την υπόθεση».

localStorage.clear();


Πηγή