Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Από την Ήπειρο σε προεκλογική καμπάνια ο Μητσοτάκης

Σε άτυπη περιοδεία στην Ήπειρο με έντονο προεκλογικό άρωμα, μετά και τους παράλληλους λόγους Μητσοτάκη – Τσίπρα ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων τους την Τετάρτη, βρίσκεται από σήμερα και μέχρι το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Θράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύει στην Ήπειρο, δίνοντας συνέχεια στο «όργωμα» της επικράτειας μετά το τετραήμερο στην Κρήτη.

Η ειδοποιός διαφορά ωστόσο στο συγκεκριμένο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιμένει στις εκλογές «χθες» ως επιτακτική ανάγκη όχι για τη ΝΔ αλλά για τον τόπο, και τις οποίες όπως τονίζουν στη ΝΔ, τις ζητά η ίδια η κοινωνία, είναι πως διεξάγεται στον απόηχο της πρώτης έμμεσης αναφοράς του πρωθυπουργού στη λέξη εκλογές. Το γεγονός από μόνο του έχει σημάνει συναγερμό στη ΝΔ, με πληροφορίες να αναφέρουν πως το προσεχές διάστημα θα βαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, καθώς επισπεύδονται οι προγραμματισμένες ούτως ή άλλως περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Στόχος δεν είναι άλλος από την επαφή του προέδρου της ΝΔ με πολίτες και παραγωγικούς φορείς του τόπου, προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους αλλά και να επικοινωνήσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη βάση της Συμφωνίας Αλήθειας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, σήμερα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί την πόλη της Άρτας, όπου θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Άρτας και από όπου αναμένεται να απευθύνει στην ομιλία του μήνυμα ενότητας αλλά και να σημάνει επισήμως προεκλογικό συναγερμό, καθώς το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, εκτιμάται στην Πειραιώς πως καθιστά καθημερινά πιο ευκρινές το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


Πηγή